Το Βαγγέλη Παπαθανασίου αποχαιρετά και ο γερμανικός Τύπος χαρακτηρίζοντάς τον «πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής μαζί με τους Kraftwerk, τον Klaus Schulze και τον Jean-Michel Jarre».

Όπως σημειώνει η Berliner Zeitung, «είχε μια ιδιαίτερη σχέση με την εξερεύνηση του Διαστήματος και αφιέρωσε στην αποστολή “Rosetta” του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) το ομώνυμο άλμπουμ του. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πολλοί ήταν αυτοί που θρήνησαν για το συνθέτη, ο οποίος είχε σπουδάσει ζωγραφική, αλλά συνέθετε ήδη από την ηλικία των τεσσάρων ετών».

Το δίκτυο N-TV υπενθυμίζει ότι ο Παπαθανασίου έγινε διάσημος στη Γερμανία όταν ο πυγμάχος Χένρι Μάσκε χρησιμοποίησε τη μουσική του στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ως εισαγωγή του σε αγώνες.

«Ο γεννημένος το 1943 Βαγγέλης αναμείγνυε στη μουσική του ήχους από ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και χορωδιακή χριστιανική μουσική, δεν είχε όμως επίσημη μουσική παιδεία, κάτι που όπως ο ίδιος ομολόγησε αργότερα τον βοήθησε να διαφυλάξει την αίσθηση της δημιουργικότητας», καταλήγει.

Πηγή: DW/ Κατερίνα Αλεξανδρίδη

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus