Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και κατέκτησε το 19ο Κύπελλο της ιστορίας του.

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αϊτόρ στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος για την σεζόν 2021-2022.

Αυτό είναι το 19ο τρόπαιο στην ιστορία του Παναθηναϊκού και 1ο μετά από οκτώ χρόνια, όπου την σεζόν 2013-14 είχε επικρατήσει με 4-1 και πάλι στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Θλιβερά επεισόδια 

Πάντως, η βραδιά επισκιάστηκε από τα θλιβερά επεισόδια στις εξέδρες του σταδίου που συνέθεσαν ένα αποκαρδιωτικό σκηνικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το σκηνικό βίας στο ΟΑΚΑ ξεκίνησε μια ώρα πριν από την έναρξη του τελικού και συνεχίστηκε καθ’ όλη την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αγώνας είχε διάρκεια κάτι περισσότερο από τρεις ώρες, με ημίωρη καθυστέρηση στην έναρξη του και 35λεπτη διακοπή στο πρώτο ημίχρονο.

Επεισόδια μεταξύ των οπαδών και των αστυνομικών δυνάμεων, φωτοβολίδες, μάχες σώμα με σώμα, ρίψη δακρυγόνων και πετρών «αμαύρωσαν» για πολλοστή φορά τον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Ένας τελικός που ξεκίνησε με ημίωρη καθυστέρηση, ένα παιχνίδι που διακόπηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το γκολ των «πράσινων» στο πρώτο ημίχρονο.

Και δεν ήταν μόνο αυτά. Υπήρξε ο τραυματισμός του Αϊτόρ, από πέτρα που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον σκόρερ του «τριφυλλιού», αλλά και τα πολλά νεύρα των παικτών των δύο ομάδων με την κατάσταση μάλιστα να ξεφεύγει στη φυσούνα και στα αποδυτήρια.

Ο Ισπανός διαιτητής του τελικού, Λαόθ, είπε στους ιθύνοντες των δύο ομάδων πως η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και πως αν συνεχιστεί το χάος στις εξέδρες θα αναγκαστεί να διακόψει οριστικά το παιχνίδι.

Αποδείχθηκε στην πράξη πως η ΕΠΟ δεν μπόρεσε για πολλοστή φορά να οργανώσει σωστά έναν τελικό Κυπέλλου, καθώς γίνεται εύκολα αντιληπτό πως τα μεγάλης έκτασης επεισόδια στις εξέδρες του ΟΑΚΑ δυσφημίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους «πράσινους» να πανηγυρίζουν έξαλλα την επιστροφή στις κούπες.

Χωρίς εκπλήξεις οι δύο ομάδες

Με την αναμενόμενη ενδεκάδα παρέταξε τον Παναθηναϊκό ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας στη διάθεσή του τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Μπρινιόλι ήταν κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα οι Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ και Χουάνκαρ ενώ στα χαφ τριάδα με Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες και Γκατσίνοβιτς. Παλάσιος και Αϊτόρ ήταν στο δεξί και αριστερό άκρο αντίστοιχα, με τον Ιωαννίδη στην κορυφή.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου από την άλλη, επέλεξε τον Πασχαλάκη στο τέρμα, τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια τετράδα στην άμυνα, με τους Κούρτιτς και Αουγκούστο στα χαφ. Ζίβκοβιτς και Μπίσεσβαρ ήταν στα δύο άκρα, με τον Σοάρες πίσω από τον μοναδικό προωθημένο που ήταν ο Άκπομ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα