«Τα τελευταία 3 χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα και αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κολοσσών».

Αυτό σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

Συγκεκριμένα σε δυο αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ο υφυπουργός τα εξής:

«Δεύτερη ημέρα στο World Economic Forum όπου συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία, τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας στην γειτονιά μας και την συμβολή της καινοτομίας στην οικονομική ανάκαμψη».

Και ακόμη: «Προωθούμε σήμερα στο World Economic Forum, την Ελλάδα της δημιουργικότητας, της επιστήμης και της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Τα τελευταία 3 χρόνια, η χώρα μας έχει γυρίσει σελίδα και αποτελεί πλέον έναν επενδυτικό προορισμό που προσελκύει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον κολοσσών όπως οι Microsoft, EY, Applied Materials, Pfizer, Cisco, Amazon, Volkswagen κ.α. Στο διεθνές φόρουμ, όπου συμμετέχουν επιχειρηματικοί φορείς από όλο τον κόσμο, κυβερνήσεις, τράπεζες, διπλωμάτες κ.α, χτίζονται γέφυρες πολυμερούς οικονομικής συνεργασίας και προβάλλονται προτάσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας. Στο Greek House Davos (GHD – Ελληνικό Σπίτι στο Νταβός), παρουσιάσαμε με τον ‘Αδωνι Γεωργιάδη – Adonis Georgiadis, τις νέες δυνατότητες, την εξέλιξη και την δυναμική της Ελληνικής οικονομίας και μιλήσαμε για τις επενδυτικές ευκαιρίες που διαμορφώνονται στη χώρα μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Καινοτομία
ΑΕΙ: Σχέδιο… Μάρσαλ για την καινοτομία και την έρευνα
Επικαιρότητα |

Σχέδιο… Μάρσαλ για την καινοτομία και την έρευνα

Ελληνες ακαδημαϊκοί στις ΗΠΑ έχουν ιδρύσει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών (HIAS) για να μεταφέρει στα ΑΕΙ προηγμένης τεχνολογίας επιστημονικές προσεγγίσεις και νέες, δυναμικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Οι Ελληνογερμανικές Επιχειρηματικές Συνέργειες στο μικροσκόπιο της ΝΔ και του KAS Ελλάδας-Κύπρου
Επιχειρήσεις |

Οι Ελληνογερμανικές Επιχειρηματικές Συνέργειες στο μικροσκόπιο της ΝΔ και του KAS Ελλάδας-Κύπρου

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Κεντρικής Δράσης της ΝΔ, «Επιχειρείτε!» που φιλοδοξεί να κινητοποιήσει την ελληνική κοινωνία προς τη δημιουργία, την επιχειρηματική ανακάλυψη και ανάπτυξη, με σύγχρονους όρους καινοτομίας, συνεργειών και εξωστρέφειας.