Οικονόμου: Με σχέδιο τα ΣΔΙΤ αποτελούν μοχλό ανάπτυξης

Πρόκειται για τρία νέα έργα ΣΔΙΤ

Οικονόμου: Με σχέδιο τα ΣΔΙΤ αποτελούν μοχλό ανάπτυξης

Αναφορά σε τρία νέα έργα ΣΔΙΤ, συνολικού κόστους 300.000.000 ευρώ κάνει, με ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η έγκριση 3 έργων ΣΔΙΤ, λειτουργία & συντήρηση Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης, αξιοποίηση ΕΓΛ & ανέγερση & λειτουργία Πρωτοδικείου & Εισαγγελίας Αθηνών, προϋπολογισμού 300 εκατ. Euro επιβεβαιώνει πως με σχέδιο τα ΣΔΙΤ αποτελούν μοχλό ανάπτυξης», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο κ. Οικονόμου.

Πρόκειται ακριβώς για τρία νέα έργα ΣΔΙΤ τα οποία εγκρίθηκαν τη Δευτέρα 23 Μαϊου από τη Διϋπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ.

Όπως τονίζουν πηγές, το έργο «Λειτουργία και συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης με ΣΔΙΤ» αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τις κυκλοφοριακές δυσκολίες και να αναβαθμίσει τις υποδομές των δημόσιων μεταφορών της πόλης, μειώνοντας τα επίπεδα ρύπων.

Το έργο «Αξιοποίηση και Ανάπτυξη του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου (Ε.Γ.Λ). με ΣΔΙΤ» προβλέπει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, βιώσιμου και τεχνολογικά προηγμένου κτιριακού συγκροτήματος, που θα ενσωματώνει το ιστορικό παρελθόν της περιοχής και θα συνδέει την παραλία με τον αστικό ιστό.

Το τρίτο έργο αναφέρεται ως «Ανέγερση και Λειτουργία του Πρωτοδικείου και της Εισαγγελίας Αθηνών με ΣΔΙΤ» και αφορά στη μελέτη, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των κτιρίων που θα στεγάσουν το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία Αθηνών.

OT Originals

Περισσότερα από Economy

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο