«Στις 14 με 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες, που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν την επιστροφή του 60% του αυξημένου κόστους ρεύματος που έχουν χρεωθεί από την 1η Δεκεμβρίου έως 31 Μαΐου 2022», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3.

Μάλιστα χθες το βράδυ κατατέθηκε στη Βουλή, με τη μορφή τροπολογίας, η σχετική ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης: Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία για την αναδρομική αποζημίωση των νοικοκυριών

Άνοδος επιτοκίων

Για την άνοδο των επιτοκίων ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι, «δεν μας ανησυχεί από δημοσιονομικής πλευράς. Η επιρροή της τρέχουσας κατάστασης των επιτοκίων είναι μικρή σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική επίπτωση. Το μεγαλύτερο μέρος του χρέους μας είναι σε σταθερά επιτόκια. Η άνοδος των επιτοκίων βοηθάει να αποκατασταθεί η ισορροπία δολαρίου – ευρώ, η οποία επηρεάζει την ακρίβεια και το ΑΕΠ».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, πληρώνουμε πολύ ακριβότερα τα καύσιμα όταν έχουμε χαμηλά επιτόκια σε σχέση με το δολάριο.

Η οικονομία είναι πολύ πιο σύνθετο περιβάλλον, σύμφωνα με τον ίδιο, και πρέπει να κρατά κανείς μια γραμμή ισορροπίας.

Συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την έκθεση της Κομισιόν και τις παρατηρήσεις που γίνονται για την ελληνική οικονομία και την πρόβλεψη ότι η χώρα μας θα χρειαστεί οπωσδήποτε συμπληρωματικό προϋπολογισμό, δηλαδή, καινούρια έξοδα για τη στήριξη των νοικοκυριών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι «αυτό που καταγράφει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι τα χρήματα που έχουμε βάλει για το έλλειμμα δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στον προϋπολογισμό. Τα χρήματα πηγαίνουν στο ρεύμα.

Αν πάει καλύτερα το πράγμα, από πλευράς φυσικού αερίου, είναι πιθανό να υπάρξει κάποιος δημοσιονομικός πόρος. Και σε καμία περίπτωση, μην συνδέουμε την έκθεση της Κομισιόν με επιπλέον μέτρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια