Τραγικός ο απολογισμός της φονικής επίθεσης που σημειώθηκε σε δημοτικό σχολείο του Τέξας.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό ένοπλης βίας σε σχολείο των Ηνωμένων Πολιτειών, με 15 άτομα, 14 παιδιά και έναν ενήλικα, να χάνουν τη ζωή τους από επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Ένας ένοπλος άνδρας εισήλθε στο δημοτικό σχολείο Robb στο Ουβάλντε του Τέξας και, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, άρχισε να πυροβολεί.

Ποιος ήταν ο 18χρονος δράστης

Από το όπλο ενός αγοριού 18 ετών βρήκαν τραγικό θάνατο 14 παιδιά και ένας ενήλικος στο δημοτικό σχολείο Robb της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τα όπλα που χρησιμοποίησε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης.

Ο δράστης «σκότωσε με φρικτό και παράλογο τρόπο 14 μαθητές και έναν δάσκαλο», δήλωσε ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, προσθέτοντας ότι ο 18χρονος δράστης είναι επίσης νεκρός.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο 18χρονος Σαλβαντόρ Ράμος, μαθητής σε λύκειο της περιοχής, σκότωσε τη γιαγιά του προτού εισβάλει στο δημοτικό σχολείο και αρχίσει να πυροβολεί σκορπώντας τον θάνατο.

Ο δράστης της επίθεσης στο δημοτικό σχολείο

Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι που οδήγησαν τον Σαλβαντόρ Ράμος σε αυτή την πράξη.

Θρήνος στις ΗΠΑ

Άμεση ήταν η αντίδραση του Λευκού Οίκου, με τον Αμερικανό πρόεδρο να Τζο Μπάιντεν να κηρύσσει τριήμερο εθνικό πένθος.

Οι σημαίες σε όλα τα κτίρια των Ηνωμένων Πολιτειών θα κυματίζουν μεσίστιες.

«Τι κάνουμε;»

Τον προβληματισμό του για τα συνεχόμενα περιστατικά βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασε αμέσως μετά το μακελειό στο Τέξας ο γερουσιαστής Κρις Μέρφι.

Μιλώντας στην Βουλή των Αντιπροσώπων, ο Μέρφι ρώτησε τους συναδέλφους του «τι κάνουμε;», υπογραμμίζοντας ότι λίγες ημέρες μετά το περιστατικό σε σούπερ μάρκετ στο Μπάφαλο, όπου ο δράστης πυροβόλησε αφροαμερικανούς πολίτες, ένα ακόμα περιστατικό συγκλόνισε τις ΗΠΑ.

«Τα παιδιά μας ζουν μέσα στο φόβο. Κάθε φορά που ακούν για πυροβολισμούς σε τάξη, φοβούνται ότι θα είναι τα επόμενα θύματα» συμπλήρωσε ο γερουσιαστής από το Κονέκτικατ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας