Πλήρως εξυγιασμένο ισολογισμό με θετικά ίδια κεφάλαια 9,2 εκατ. ευρώ θετικό κεφάλαιο κίνησης, καθαρό δανειακό χρέος 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 26,8 εκατ. ευρώ το 2020 και κέρδη μετά φόρων 1,3 εκατ. ευρώ παρουσιάζει η SingularLogic, η οποία έκλεισε το 2020 με αρνητικά κεφάλαια -8,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στρατηγική επιλογή της Space Hellas για είσοδο στον κλάδο του Software Integration με την εξαγορά από κοινού με την Epsilon Νet της εταιρείας SingularLogic και την απόκτηση από τη Space Hellas του πλειοψηφικού ποσοστού 60% και της διοίκησης αυτής, έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Αυτό αποτυπώνεται στις οικονομικές καταστάσεις 2021 της SingularLogic, οι οποίες αναδεικνύουν το αποτέλεσμα των παραπάνω κινήσεων ως απολύτως επιτυχημένο.

Μεταβατική χρονιά

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το 2021 ήταν μία μεταβατική χρονιά για τη SingularLogic, καθώς, μετά την εξαγορά ακολούθησε η διάσπαση κλάδου ιδιοπαραγώμενου λογισμικού, η οποία ολοκληρώθηκε στις 14/7/2021. Η προσπάθεια τοποθέτησης της εταιρείας σε τροχιά ανάπτυξης, με διατήρηση της υπεραξίας της μέσα σε ένα περιβάλλον συνεχών αλλαγών σε δομές και φιλοσοφία, μετά τη διάσπαση οδήγησε σε τζίρο 17 εκατ. ευρώ, επηρέασε το περιθώριο μεικτού κέρδους το οποίο κυμάνθηκε στο 11% και αποτυπώθηκε σε μικτά κέρδη 2 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η μείωση των λειτουργικών εξόδων οδήγησε την εταιρεία σε κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 0,3 εκατ. ευρώ και η αποτύπωση της χρηματοοικονομικής εξυγίανσης, που προέκυψε από την εξαγορά, κατέληξε σε κέρδη μετά φόρων (EAT) 1.3 εκατ. ευρώ.

Για το 2022

Το 2022, η συνέχιση της στόχευσης του Ομίλου Space Hellas να επανατοποθετήσει τη SingularLogic σε κρίσιμα έργα και υποδομές του δημοσίου τομέα, με ταυτόχρονη διεύρυνση του αποτυπώματός της σε μεγάλους  πελάτες του ιδιωτικού τομέα, της δίνει το δικαίωμα να προβάλει δυναμικά τη σημαντική της υπεραξία και να βελτιώσει τόσο τις πωλήσεις της, όσο και τα περιθώρια κέρδους της σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις