Σε κόμβο βιοτεχνολογίας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη μπορεί να εξελιχθεί η Ελλάδα καθώς διαθέτει δυνατότητες αλλά και το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, όπως τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή τα όσα είπε στο διεθνές συνέδριο “Biotechnologia” που πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη.

Πολύ σημαντικές επενδύσεις

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, «οι επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα είναι πολύ σημαντικές και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερες εγχώριες και ξένες επενδύσεις. Η έρευνα που διεξάγεται από τους επιστήμονες μας στα Ερευνητικά Κέντρα και τα Πανεπιστήμια της χώρας, σε συνδυασμό με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τους τεχνοβλαστούς (spin-off), την δημιουργία Συνεργατικών Σχηματισμών, Κέντρων Ικανοτήτων, Γραφείων Μεταφοράς Τεχνολογίας, την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας και την διαδραστικότητα του οικοσυστήματος καινοτομίας αξιοποιούνται ολοένα και περισσότερο. Θέλουμε η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει σε ένα τόσο ανταγωνιστικό πεδίο διεθνώς όπως είναι οι βιοεπιστήμες».

100 κορυφαίοι επιστήμονες

Καταλήγοντας αναφέρθηκε στο ίδιο το διεθνές συνέδριο, σημειώνοντας:

«Στο διεθνές συνέδριο “Biotechnologia” που γίνεται φέτος στην Θεσσαλονίκη και διοργανώνεται απο το “Fondation Sante”, συμμετέχουν σχεδόν 100 κορυφαίοι επιστήμονες, κυρίως από τις ΗΠΑ και συζητούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των βιοεπιστημών. Εκεί παρουσίασα την πολιτική και τους στόχους της Ελλάδας στην έρευνα και καινοτομία και την δυναμική των ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων της χώρας».

Δήμα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις