Για το comeback της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας κάνει λόγο η αγγλική έκδοση της Deutsche Welle, παρουσιάζοντας μερικούς από τους κορυφαίους προορισμούς της χώρας ενόψει μιας γεμάτης καλοκαιρινής σεζόν.

Κρήτη

Πρόκειται για το μεγαλύτερο ελληνικό νησί. Η Κρήτη αποτελούσε την πρωτεύουσα του Μινωικού πολιτισμού, ενώ εκτός από τα πολλά παραλιακά θέρετρα, η Κρήτη έχει πολλά να προσφέρει στους ανεξάρτητους ταξιδιώτες, όπως οι γραφικές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου. Εκτός από τις εκπληκτικές παραλίες του νησιού, όπως ο Μπάλος, τα εντυπωσιακά βουνά και τα φαράγγια προσφέρουν πολλά για τους λάτρεις της πεζοπορίας.

Ρόδος

Ενας πολύ δημοφιλής προορισμός για τους επισκέπτες από τη Βόρεια Ευρώπη. Η Ρόδος συχνά κατηγορείται ότι έχει αναπτυχθεί υπέρ του δέοντος, ωστόσο, ως το μεγαλύτερο νησί στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, έχει ακόμα πολλά μέρη για εξερεύνηση. Η πόλη της Λίνδου με τα ασβεστωμένα κτίριά της, η εκπληκτική παραλία του Αγίου Παύλου και μια μεγάλη ακρόπολη. Η παλιά πόλη της Ρόδου είναι το μεγαλύτερο διατηρητέο ​​μεσαιωνικό κέντρο της Ευρώπης.

Σαντορίνη

Σκαρφαλωμένη σε αυτό το ηφαιστειακό νησί, η πόλη της Οίας είναι ένα από τα πιο διάσημα σημεία για να δει κανείς ή να βγάλει το φωτογραφία το ηλιοβασίλεμα στον κόσμο. Αν και το νησί είδε λιγότερους τουρίστες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η δημοτικότητά του δεν έχει μειωθεί. Οι τιμές των ξενοδοχείων στα Φηρά και την Οία είναι υψηλές, ωστόσο το νησί έχει πολλά γοητευτικά χωριά που προσφέρουν μια πιο αυθεντική εμπειρία. Το νησί παράγει επίσης τοπικά κρασιά.

Μύκονος

Η απάντηση της Ελλάδας στην Ίμπιζα. Το κυκλαδίτικο νησί αποτελεί το ιδανικό μέρος πάρτι για τους πλούσιους. Ωστόσο, πέρα ​​από τα γεμάτα γιοτ λιμάνια του, το νησί έχει λαμπερά δείγματα λευκής, κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και πλήθος από πραγματικά εκπληκτικές παραλίες. Από τη Μύκονο μπορεί κανείς να επισκεφθεί το ακατοίκητο νησί της Δήλου, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.

Κέρκυρα

Απέναντι από την Ιταλία, η Κέρκυρα μπορεί να υπερηφανεύεται για τα λαμπερά γαλάζια νερά και το πολύ πράσινο. Η ιταλική επιρροή είναι παρούσα εδώ μέσα από τα πολλά κτίρια βενετσιάνικου στιλ, ιδιαίτερα στη γοητευτική πόλη. Δεν λείπουν οι εντυπωσιακές παραλίες, όπως η Γλυφάδα και το Πόρτο Τιμόνι. Η Κέρκυρα είναι πλούσια σε φυσικό κάλος— στο Canal d’Amour, μπορεί κανείς να κολυμπήσει μέσα από σήραγγες και σπηλιές.

Ζάκυνθος

Μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες των ελληνικών νησιών είναι η παραλία Ναυάγιο στο νησί της Ζακύνθου . Η διάσημη παραλία είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Μέρη του νησιού όπως ο Λαγανάς, είναι δημοφιλή στους νεαρούς . Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια αφθονία άγριας ζωής και πιο ήσυχα χωριά όπως ο Αγάλας, ο Γύρος και οι Μαριές.

Χαλκιδική

Αυτή η περιοχή φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά και την ψιλή άμμο της. Στην κεντρική χερσόνησο, τα πεύκα δίνουν τη θέση τους στην αμμώδη παραλία των Καβουρότρυπων, ενώ η δυτική χερσόνησος, η Κασσάνδρα, είναι η πιο δημοφιλής και έχει πολλές επιλογές για νυχτερινή ζωή. Για μια εκδρομή με γνώμονα την ιστορία, κατευθυνθείτε στον αρχαίο χώρο των Σταγείρων, τη γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη.

Αθήνα

Τώρα, στη στεριά! Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την ελληνική πρωτεύουσα κάθε χρόνο — και κανένα ταξίδι δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα ταξίδι στην Ακρόπολη. Εκεί βρίσκεται ο Παρθενώνας, ο οποίος χτίστηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. και ήταν αφιερωμένος στην θεά Αθηνά. Η Αθήνα φιλοξενεί επίσης μια σειρά από μουσεία παγκόσμιας κλάσης, εστιατόρια και γοητευτικές γειτονιές, όπως η Πλάκα.

Δελφοί

Περίπου δύο ώρες οδικώς από την Αθήνα, τα αρχαία ερείπια στην πλαγιά του Παρνασσού αποτελούν δημοφιλή στάση στο τουριστικό μονοπάτι. Στην ελληνική μυθολογία, η τοποθεσία ήταν το σπίτι του Μαντείου των Δελφών και θεωρούνταν ο «ομφαλός της Γης». Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Μετέωρα

Ο μεγαλύτερος αρχαιολογικός χώρος της Ελλάδας από άποψη έκτασης, τα μοναστήρια των Μετεώρων είναι σκαρφαλωμένα πάνω σε βράχους. Οι μοναχοί ήταν οι πρώτοι που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή τον 9ο αιώνα, ζώντας σε σπηλιές πριν αρχίσουν να χτίζουν τα μοναστήρια. Σήμερα, αρκετά από αυτά είναι ανοιχτά στο κοινό και προσβάσιμα μέσω σκαλοπατιών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός