Η Ρωσία είναι έτοιμη να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση της διεθνούς επισιτιστικής κρίσης με την προϋπόθεση ότι η Δύση θα άρει κυρώσεις, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε στον Ντράγκι ότι οι διαταραχές στον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων επιδεινώθηκαν από τις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους και ότι η Ρωσία είναι “πρόθυμη να συμβάλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης μέσω των εξαγωγών σιτηρών και λιπασμάτων υπό τον όρο ότι θα αρθούν οι πολιτικά υποκινούμενοι περιορισμοί της Δύσης”.

Ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να εξάγει σιτηρά και λιπάσματα προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση.

Είπε επίσης στον Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει την αδιάλειπτη παροχή φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Τι αναφέρει η ιταλική πλευρά

Όπως έκανε γνωστό η ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, «η συνομιλία επικεντρώθηκε στις εξελίξεις της κατάστασης στην Ουκρανία και στις προσπάθειες οι οποίες καταβάλλονται για να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, σε ό,τι αφορά την επισιτιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη και τις σοβαρές επιπτώσεις της, στις φτωχότερες χώρες του κόσμου, ενώ δεν έγινε λόγος για άρση των κυρώσεων». Ανώτερος διπλωμάτης με γνώση του θέματος δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει γρήγορη άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, καθώς επιμένει σε έναν πόλεμο που διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα του.

Απορρίπτει το ιταλικό σχέδιο ειρήνευσης ο Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, παράλληλα, απέρριψε το ιταλικό σχέδιο ειρήνευσης για την Ουκρανία. «Οι σοβαροί πολιτικοί, οι οποίοι θέλουν να πετύχουν αποτελέσματα και δεν ενδιαφέρονται μόνον για την αυτοπροβολή στους ψηφοφόρους τους, δεν μπορούν να προτείνουν τέτοιου είδους πράγματα», δήλωσε ο αρχηγός της ρωσικής διπλωματίας, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας