Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης μετά από φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο όπου στεγάζεται το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στα γραφεία του κτιρίου ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου για ασφάλεια, ενώ στο σημείο βρίσκονται οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 28 πυροσβέστες για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Πηγή: Intime

Επιχείρηση απομάκρυνσης μαθητών

Ωστόσο, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απομάκρυνση μαθητών από παρακείμενο κτίριο όπου στεγάζεται εκπαιδευτήριο, λόγω των πυκνών έντονων καπνών.

Στο σημείο έχουν σπεύσει τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την παροχή των Πρώτων Βοηθειών.

Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής, σε αίθριο του Επιμελητηρίου. Άμεσα δόθηκε εντολή για εκκένωση, με τους υπαλλήλους να εγκαταλείπουν ασφαλείς το κτίριο.

Στο σημείο επικρατεί αναστάτωση, με τους καπνούς να είναι ορατοί από πολλά σημεία της πόλης.


Συγκλονίζουν οι εικόνες εγκλωβισμένων που σώθηκαν από τις φλόγες

Με τον τρόμο ζωγραφισμένο στα πρόσωπά τους αλλά και την ανακούφιση που σώθηκαν από την πύρινη κόλαση, κατέβηκαν από τα φλεγόμενα κτίρια άτομα που είχαν εγκλωβιστεί.

Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών, οι οποίοι μπήκαν στα κτίρια με τη συνδρομή γερανοφόρου, άτομα που ήταν εντός όταν ξέσπασε η φωτιά βγήκαν σώα και αβλαβή, αγκαλιάζοντας τους δικούς τους ανθρώπους και λαμβάνοντας τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες του ΕΚΑΒ που βρίσκονταν στο σημείο.



Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής