Στις 15 Ιουνίου 2022 θα ξεκινήσει τελικά, σύμφωνα με νέα απόφαση του ΥπΑΑΤ, η υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων».

Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 181.521.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025 και κατανέμεται ως εξής:

α) Ποσό 90.760.500 ευρώ (ποσοστό 50%) θα διατεθεί για επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από Συλλογικούς Φορείς και από υπό σύσταση, αντίστοιχους Συλλογικούς Φορείς.

β) Ποσό 90.760.500 ευρώ (ποσοστό 50%) θα διατεθεί για επενδύσεις που θα υλοποιηθούν από νομικές οντότητες και από υπό σύσταση,αντίστοιχες νομικές οντότητες.

Το πρόγραμμα

Στην αύξηση του βαθμού συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα μέσω συλλογικών σχημάτων ή/και της υιοθέτησης της συμβολαιακής γεωργίας καθώς και στην βελτίωση της θέσης του αγροτών στην αλυσίδα αξίας στοχεύει το πρόγραμμα. Επίσης, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των προϊόντων στις αγορές μέσα από την αξιοποίηση της έρευνας, της σύγχρονης τεχνολογίας και των ψηφιακών εργαλείων, στην ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών, αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και στην βιώσιμη ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν περισσότερες της μίας αιτήσεις ενίσχυσης ανά ΑΦΜ. Παράλληλα, η αίτηση ενίσχυσης μπορεί να αφορά σε περισσότερους από έναν ΚΑΔ.

Σε περίπτωση που η υλοποίηση της επένδυσης λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από μία Περιφερειακές Ενότητες με διαφορετικά ποσοστά έντασης ενίσχυσης, στην οικονομοτεχνική μελέτη γίνεται ανάλυση των επιλέξιμων δαπανών ανά Περιφερειακή Ενότητα και υπολογίζεται διακριτά το ποσό της επιχορήγησης ανά Περιφερειακή Ενότητα και ανά επιλέξιμη δαπάνη.

Ένταση ενίσχυσης

Τα ποσοστά της έντασης ενίσχυσης, για τις περιφερειακές ενισχύσεις διαμορφώνονται σύμφωνα με τον νέο χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων και τις εγκριτικές αποφάσεις του ΤΑΑ και αποτυπώνονται συνολικά στον παρακάτω πίνακα:

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO