Εξήντα ελικόπτερα βαρέως ανυψωτικού τύπου Σινούκ πρόκειται να προμηθευτεί η Γερμανία από την Boeing για να αντικαταστήσει τον γηρασμένο στόλο της των CH-53.

Η Boeing κατάφερε έτσι να τερματίσει πρώτη στον «αγώνα δρόμου» με την Lockheed Martin που επίσης διεκδικούσε την παραγγελία.

«Με αυτό το μοντέλο ενισχύουμε την ικανότητά μας να συνεργαζόμαστε στην Ευρώπη», δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ μιλώντας στην Κάτω Βουλή της Bundestag.

Το πλάνο

Σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωμένο πλάνο, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις επρόκειτο να αποκτήσουν 45 έως 60 τέτοιου είδους ελικόπτερα για περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ (4,29 δισεκατομμύρια δολάρια), τα οποία θα παραδοθούν μεταξύ 2023 και 2029.

Η Boeing με το Σινούκ και η Sikorsky της Lockheed Martin με το CH-53K, είναι οι μόνες δυτικές εταιρείες που προσφέρουν αυτόν τον τύπο στρατιωτικού ελικοπτέρου.

Τα CH-53

Ο γερμανικός στρατός χρησιμοποιεί τα CH-53 από τη δεκαετία του 1970 και στοχεύει να το καταργήσει σταδιακά έως το 2030.

Ο γερμανικός στρατός βασίστηκε σε μεγάλο βαθμό στο παλιό CH-53 για τη στρατιωτική αποστολή στο Αφγανιστάν, αλλά η επιχείρηση αποκάλυψε επίσης τις αδυναμίες του γηρασμένου ελικοπτέρου, καθώς απαιτούνταν διαρκώς εργασίες συντήρησης για να παραμείνει στον αέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή