Προς τα τέλη της εβδομάδας θα καταβληθεί η ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) στους παραγωγούς της κορινθιακής σταφίδας, μετά και την δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης .

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΚΥΑ, το ποσό των 4.640.000 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί μέσω de minimis, σε 5.909 παραγωγούς που βρίσκονται στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων και καλλιεργούν 85.823 στρέμματα κορινθιακής σταφίδας. Το ύψος του κατ’ αποκοπή ποσού ενίσχυσης ήσσονος σημασίας (de minimis) καθορίζεται σε 54,70 ευρώ/ στρέμμα καλλιέργειας.

Δικαιούχοι της κρατικής ενίσχυσης ήσσονος σημασίας είναι οι δικαιούχοι της συνδεδεμένης που καταβάλλεται στους παραγωγούς κορινθιακής σταφίδας σύμφωνα με το ΟΣΔΕ του 2021.

Επίσης, σύμφωνα με ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας, κ Θ. Βασιλόπουλου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεσμεύτηκε ότι οι υπόλοιπες πληρωμές, που δεν άπτονται μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, όπως υπόλοιπα της Βασικής Ενίσχυσης, του Εθνικού Αποθέματος και λοιπών συνδεδεμένων, θα υλοποιηθούν εμπρόθεσμα, εντός του Ιουνίου, ενώ η «Η καθυστέρηση των πληρωμών οφείλεται στα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα της διαχειριστικής αρχής και του ΟΠΕΚΕΠΕ».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO