Το φθινόπωρο αναμένεται η υπογραφή των συμβάσεων του διαγωνισμού για την προμήθεια νέων λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ανήγγειλε ο γ.γ. Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, μιλώντας σε συνέδριο.

«Μετά από πάρα πολλά εμπόδια, ο διαγωνισμός αυτός φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί, είμαστε στη φάση της τεχνικής αξιολόγησης, εντός του φθινοπώρου θα γίνει η συμβασιοποίηση και τους πρώτους μήνες του 2023 θα παραδοθούν τα πρώτα λεωφορεία», σημείωσε ο κ. Ξιφαράς.

Ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών

Στην ομιλία του, ο γ.γ. Μεταφορών αναφέρθηκε στις βελτιωτικές ενέργειες που έχουν συντελεστεί στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, τονίζοντας ότι κεντρική στόχευση αποτελεί η ενίσχυση του μεριδίου τους στο 35% το επόμενο διάστημα.

«Καταφέραμε να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των οχημάτων μέσα στην πανδημία, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη», σχολίασε ο κ. Ξιφαράς, ενώ για τα μέσα σταθερής τροχιάς ανέδειξε τη σημασία της ολοκλήρωσης του διαγωνισμού για την ανακατασκευή 14 συρμών της Γραμμής 1, υπογραμμίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση, στην οποία έχει ανακηρυχθεί ο προσωρινός ανάδοχος.

Επίσης, ο γ.γ. Μεταφορών προανήγγειλε συνέργειες για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου του ΟΑΣΑ, ο οποίος ως οργανισμός – «ομπρέλα» θα συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών αστικής κινητικότητας ως μία «συνολική υπηρεσία».

Παράλληλα, ο κ. Ξιφαράς επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι ενέργειες για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Φορέα για τις Μεταφορές στην Αθήνα, προκειμένου να ενισχυθεί ο ρόλος των ΜΜΜ και να μην υπάρχει διάχυση αρμοδιοτήτων.

Βελτίωση του ΟΑΣΘ

Όσον αφορά τον ΟΑΣΘ, σημείωσε ότι βρίσκεται «ψηλά» στον στρατηγικό σχεδιασμό και πως με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων θα υπάρξουν ενέργειες για τη βελτίωσή του.

Ακόμη, υποστήριξε ότι η συνεργασία του ΟΑΣΘ με εταιρείες μικρο-κινητικότητας θα αποτελέσει «οδηγό» για τους υπόλοιπους συγκοινωνιακούς φορείς.

Διαγωνισμοί

Τέλος, ο γ.γ. Μεταφορών προανήγγειλε αλλαγές στις οδικές επιβατικές μεταφορές, με τη διεξαγωγή διαγωνισμών στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, οι οποίοι θα «ξεκλειδώσουν» χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανανέωση του στόλου τους.

Μάλιστα, εντάχθηκε σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021 – 2027 χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ για την ανανέωση του στόλου σε πέντε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής