Τον πρόεδρο του ουκρανικού κοινοβουλίου Ρουσλάν Στέφαντσουκ δέχθηκε σήμερα στο Ανάκτορο Bellevue του Βερολίνου ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση με Ουκρανό αξιωματούχο μετά τη «ρωγμή» στις σχέσεις των δύο κρατών, που προκλήθηκε όταν η ουκρανική πλευρά αρνήθηκε να δεχτεί τον Γερμανό πρόεδρο στο Κίεβο λόγω των σχέσεων του Βερολίνου τα τελευταία χρόνια έναντι της Ρωσίας.

Συνάντηση με Σολτς

Νωρίτερα σήμερα ο Στέφαντσουκ συνάντησε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και την πρόεδρο της Bundestag Μπέρμπελ Μπας. Μετά τη συνάντηση στην καγκελαρία, ο ουκρανός πολιτικός γνωστοποίησε ότι κάλεσε τον Σολτς να επισκεφθεί το Κίεβο και να μιλήσει στο κοινοβούλιο, ενώ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ δήλωσε σχετικά ότι ο καγκελάριος «έλαβε ευγενικά γνώση της πρόσκλησης», χωρίς ωστόσο να ανακοινώσει συγκεκριμένα σχέδια.

«Ο κ. Στέφαντσουκ φάνηκε ικανοποιημένος από την ανακοίνωση του καγκελάριου για την παράδοση επιπλέον βαρέων όπλων και ευχαρίστησε για τη μεγάλη στήριξη της Γερμανίας (….) Σε ό,τι αφορά σχέδια ενδεχόμενου ταξιδιού, θα ενημερώσουμε όταν θα υπάρχουν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά