Επαναλειτουργεί από σήμερα το εργοστάσιο της αμερικανικής εταιρείας Abbott Laboratories, στο Στέρτζις του Μίσιγκαν, στο οποίο παράγεται βρεφικό γάλα. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ότι θα περιορίσει το οξύτατο πρόβλημα της έλλειψης βρεφικού γάλακτος στις ΗΠΑ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα αρχίσει την παραγωγή του υποαλλεργικού γάλακτος EleCare και άλλων σχετικών προϊόντων ώστε η διάθεσή τους να αρχίσει γύρω στις 20 Ιουνίου.

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) είχε ανακοινώσει στις 19 Μαΐου πως το εργοστάσιο θα μπορούσε να ανοίξει μέσα σε μία ή δύο εβδομάδες.

Η εγκατάσταση ανταποκρίνεται πλέον στις απαιτήσεις που είχαν συμφωνηθεί με την FDA στο πλαίσιο στης συμφωνίας που σύναψε η Abbott με την ομοσπονδιακή υπηρεσία στις 16 Μαΐου, ανακοίνωσε η εταιρεία.

Μεγάλες ελλείψεις

Το κλείσιμο του εργοστασίου και η ανάκληση προϊόντων βρεφικού γάλακτος όξυνε την έλλειψη σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τα ομοσπονδιακά στοιχεία από το 2020, λιγότερα από τα μισά μωρά τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.

Η Abbott είχε αρχίσει να ανακαλεί προϊόντα της το Φεβρουάριο, έπειτα από πληροφορίες για βακτηριακές μολύνσεις παιδιών που είχαν καταναλώσει βρεφικό γάλα που είχε παρασκευασθεί στο εργοστάσιο.

Η επιθεώρηση που πραγματοποίησε η FDA στην εγκατάσταση στο Στέρτζις είχε «σοκαριστικά» αποτελέσματα, καθώς εντοπίσθηκαν ρωγμές σε ζωτικής σημασίας εξοπλισμό, καθώς και σοβαρά προβλήματα υγιεινής.

Στη συνέχεια η FDA συμφώνησε με την Abbott να επιβλέψει τις ενέργειες της εταιρείας για τη διόρθωση των προβλημάτων του εργοστασίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ