Την διάσπαση της εταιρείας δρομολογεί ο επικεφαλής της Telecom Italia προκειμένου να μεγιστοποιήσει την αξία των περιουσιακών της στοιχείων και να μειώσει τα χρέη της κυριότερης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας της Ιταλίας, που φτάνουν τα 23

Υπό την αυξανόμενη πίεση του ανταγωνισμού, ο πρώην μονοπωλιακός φορέας αναζητεί λύσεις για να βελτιώσει την οικονομική του κατάσταση.

Φαίνεται, λοιπόν, πως μετά και την συμφωνία στην οποία κατέληξε με την κρατική τράπεζα CDP δρομολογεί την αναδιάρθρωση του, στο πλαίσιο της οποίας η διαχείριση του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας θα διασπαστεί από τις έτερες υπηρεσίες της εταιρείας. Μάλιστα, το δίκτυο της θα συνενωθεί με την ανταγωνιστική της Open Fiber για την δημιουργία ενός μοναδικού εθνικού τηλεφωνικού δικτύου, υπό κρατικό έλεγχο.

Βέβαια για να προχωρήσει το σχέδιο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν οι μέτοχοι της ΤΙΜ και κυρίως ο κυριότερος επενδυτής της, η γαλλική Vivendi. Σχολιάζοντας το σχέδιο ο CEO, Πιέτρο Λαμπριόλα εξέφρασε την βεβαιότητα πως αυτό θα γίνει, καθώς πρώτη προτεραιότητα της ΤΙΜ είναι να μεγιστοποιήσει την αξία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας προς όφελος των μετόχων της.

Η CDP, είναι ο δεύτερος κυριότερος μέτοχος της ΤΙΜ, με ποσοστό 10%, ενώ συνάμα ελέγχει το 60% της Open Fiber.

Ο Λαμπριόλα ανέλαβε το τιμόνι της ΤΙΜ τον Ιανουάριο και στις αρχές Ιουλίου πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα το τριετές σχέδιο του για την αναδιοργάνωση, αναδιάρθρωση και οικονομική ανάταση της εταιρείας.Q

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή