Άδεια για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της έλαβε η Tikun Europe, με τη διαδικασία παραγωγής των τελικών σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης να ξεκινά άμεσα.

Το εργοστάσιο της εταιρείας βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 56.000 τ.μ. στην Κόρινθο και αποτελεί μια επένδυση που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ. Η παραγωγική εγκατάσταση είναι πλήρως καθετοποιημένη, διαθέτοντας τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ο χώρος διαθέτει τρεις διακριτές μονάδες: τη μονάδα θερμοκηπιακής καλλιέργειας, τη μονάδα πρωτογενούς επεξεργασίας και τη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Το εργοστάσιο της Tikun Europe, συμμορφώνεται με τα GACP / EU-GMP πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εγχώρια νομοθεσία για την καλλιέργεια και την επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ η λειτουργία του θα πραγματοποιείται με απόλυτη υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Τη νέα μονάδα παραγωγής επισκέφτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Η επίσκεψη του υπουργού πραγματοποιήθηκε σε μια κομβική χρονική στιγμή για την εταιρεία, ως συνέχεια της νομοθέτησης για τη φαρμακευτική κάνναβη καθώς και της πρώτης ξενάγησης του στο εργοστάσιο που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από 2 χρόνια. Ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης για επενδύσεις έχει υλοποιηθεί, με το εργοστάσιο να δρομολογεί τη διαδικασία παραγωγής από τον Ιούλιο.

Ο Νίκος Μπέης, CEO της Tikun Europe δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την άδεια λειτουργίας της παραγωγικής μας μονάδας, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η λειτουργία του εργοστασίου θα ξεκινήσει πολύ άμεσα, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας: να ανταποκριθούμε στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης για σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας. Το εργοστάσιό μας είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κλάδο σε όλη την Ευρώπη και αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις