Εκπρόσωπος των… Ταλιμπάν πρόκειται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Πρόκειται για τον προσωρινό επιτετραμμένο του Αφγανιστάν στην Μόσχα, Τζαμάλ Νασίρ Γκαρβάλ, ο οποίος σύμφωνα με διπλωματική πηγή την οποία επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Την είδηση μεταδίδει η εφημερίδα Novayagazeta.europe και αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο στις 6 Απριλίου το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναγνώρισε τον Γκαρβάλ ως προσωρινά επιτετραμμένο του Αφγανιστάν. Η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε τον διορισμό του «βήμα στην πορεία προς την ανανέωση ολοκληρωμένων διμερών διπλωματικών επαφών». Η ίδια θεωρεί ότι «για την επίσημη αναγνώριση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν είναι πρόωρο να μιλάει κανείς».

Σχεδόν έναν χρόνο στην εξουσία

Οι Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου του περασμένου έτους κατέλαβαν αμαχητί την Καμπούλ και ανακοίνωσαν ότι ελέγχουν πλήρως την επικράτεια του Αφγανιστάν και όλα τα συνοριακά περάσματα.

Έκτοτε επιβάλλονται βάσει σχεδίου συνεχώς απαγορεύσεις στις γυναίκες. Οι γυναίκες απαγορεύεται να βγαίνουν στον δρόμο με ακάλυπτο πρόσωπο και να κυκλοφορούν χωρίς να συνοδεύονται από άνδρα που είναι συγγενικό τους πρόσωπο, ενώ επίσης απαγορεύεται να κατέχουν ορισμένες θέσεις επαγγελματικά μεταξύ των οποίων και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα