Ποσοστώσεις στον αριθμό των αδειών παραμονής για αλλοδαπούς θα αρχίσει να επιβάλλει από τον επόμενο μήνα η Τουρκία, η οποία φιλοξενεί τον μεγαλύτερο πληθυσμό προσφύγων και μεταναστών στον κόσμο

Το αντιμεταναστευτικό αίσθημα ενισχύεται ασκώντας σημαντικές πιέσεις στον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται επίσης με ένα κύμα ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά. Κι όλα αυτά καθώς η χώρα οδεύει προς τις εκλογές του επόμενου έτους.

Αδειες παραμονής

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Τουρκία θα περιορίσει τις άδειες παραμονής για τους αλλοδαπούς σε ορισμένες περιοχές στο 20% του πληθυσμού από την 1η Ιουλίου.

Αυτό φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εφημερίδας Hurriyet, προσθέτοντας ότι με την εφαρμογή του μέτρου αυτού συνολικά 1.200 περιοχές θα χάσουν τους περισσότερους ξένους κατοίκους τους.

Οι Τούρκοι αξιωματούχοι προσπαθούν να αμβλύνουν τη δημόσια δυσαρέσκεια, καθώς η οικονομική ύφεση πυροδοτεί την οργή για την παρουσία περίπου 3,7 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων που ανταγωνίζονται τους Τούρκους πολίτες για θέσεις εργασίας, καθώς ο πληθωρισμός συρρικνώνει το βιοτικό επίπεδο.

Το αυξανόμενο αντιπροσφυγικό αίσθημα έχει δώσει ώθηση στους πολιτικούς της αντιπολίτευσης που θέλουν να ανατρέψουν τον Ερντογάν και έχει γίνει μείζον πολιτικό ζήτημα ενόψει των εκλογών.

Νωρίτερα τον Μάιο, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ένα σχέδιο επιστροφής 1 εκατομμυρίου Σύρων σε μια λωρίδα συριακού εδάφους που ελέγχεται από την Τουρκία, αν και είπε ότι το πρόγραμμα επαναπατρισμού θα είναι εθελοντικό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ουκρανία: Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου
Επικαιρότητα |

Πώς εξελίσσεται ο πόλεμος στην Ουκρανία – Οι στόχοι του Πούτιν και οι δυνατότητες του Κιέβου

Ιδιαίτερα κομβικοί αποδεικνύονται οι πρώτοι μήνες του 2024 σε ό,τι έχει να κάνει με τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις δυνάμεις του Κιέβου να προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στη ρωσική επίθεση