Ελάχιστα επηρεάστηκε το εμπόριο της Γερμανίας με την Κίνα με τη Γερμανία τον Απρίλιο από τα εκτεταμένα lockdown και τις επακόλουθες διαταραχές στις αλυσίδες εφοδιασμού.

Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της Γερμανίας, η χώρα πραγματοποίησε εισαγωγές προϊόντων αξίας 16,7 δισ. ευρώ από την Κίνα τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 52,8% σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Κινητήριο δύναμη αποτέλεσαν οι εισαγωγές χημικών προϊόντων, οι οποίες εξαπλασιάστηκαν, ενώ σημαντική άνοδο κατέγραψαν και άλλες κατηγορίες προϊόντων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Τα έσοδα από το πετρέλαιο τις 100 ημέρες του πολέμου

Από την άλλη, οι εξαγωγές προς την Κίνα τον Απρίλιο, μειώθηκαν κατά 1,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και διαμορφώθηκαν στα 8,3 δισ. ευρώ.

«Το εξωτερικό εμπόριο της Γερμανίας τον Απρίλιο του 2022 παρέμενε σε μεγάλο βαθμό ανεπηρέαστο από τα lockdown στην Κίνα και τις σχετικές διακοπές στις εμπορευματικές μεταφορές», αναφέρει η στατιστική υπηρεσία.

Με τη Ρωσία

Οι εισαγωγές από τη Ρωσία αυξήθηκαν επίσης κατακόρυφα για δεύτερο συνεχόμενο μήνα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, κατά 41,9% στα 3,7 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Το αργό πετρέλαιο και το φυσικό αέριο ήταν τα σημαντικότερα εισαγόμενα προϊόντα από τη Ρωσία, σημειώνοντας αύξηση σε αξία κατά 37,8% στα 2,2 δισ. ευρώ, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως διευκρινίζεται, «οι αυξήσεις στην αξία των εισαγωγών οφείλονται κυρίως στις υψηλότερες τιμές – ειδικά στον ενεργειακό τομέα», ανέφερε το γραφείο, το οποίο πρόσθεσε ότι ο όγκος των αγαθών που εισήχθησαν από τη Ρωσία τον Απρίλιο μειώθηκε κατά 26,1% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως