Στην απόλυση του διευθυντή Σιγκαπούρης της Tesla προχώρησε ο Ίλον Μασκ, λίγο περισσότερα από μία εβδομάδα αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως προανήγγειλε την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος ο μέχρι πρότινος περιφερειακός διευθυντής, ονόματι Christopher Bousigues, ο οποίος ενημέρωσε μέσω LinkedIn την Κυριακή ότι η θέση του «εξαλείφθηκε». Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει αναρτήσει ο ίδιος στο LinkedIn, εργαζόταν στην Tesla για λίγο περισσότερο από έναν χρόνο.

Σύμφωνα με το CNBC, ο Bousigues δεν ανέφερε συγκεκριμένο λόγο για την απόλυσή του, ωστόσο υπενθύμισε ότι η Tesla είχε προαναγγείλει την περικοπή θέσεων εργασίας.

Απολύσεις

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον Ιούνιο ο Ίλον Μασκ με επιστολή τους προς του υπαλλήλους της Tesla ενημέρωνε για την πρόθεσή του να προχωρήσει σε περικοπή του 10% των θέσεων εργασίας, ισχυριζόμενος ότι το προσωπικό είναι «υπεράριθμο» σε πολλούς τομείς. Σύμφωνα με το Reuters, σε email του προς τα στελέχη της εταιρείας ο Μασκ ανέφερε ότι έχει ένα «εξαιρετικά κακό προαίσθημα» για την πορεία της οικονομίας.

Η Tesla απασχολούσε σχεδόν 100.000 άτομα σε όλο τον κόσμο μέχρι τα τέλη του 2021.

Ο Bousigues είπε ότι ήταν ο πρώτος διευθυντής χώρας στη νοτιοανατολική Ασία και ότι, τον περασμένο χρόνο, αυτός και η ομάδα του είχαν «χτίσει την επιχείρηση από την αρχή». Ο πρώην υπάλληλος της Tesla τόνισε ορισμένα από τα επιτεύγματά του, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας δύο εκθεσιακών χώρων, ενός κέντρου σέρβις και την κυκλοφορία του Tesla Model Y την περασμένη εβδομάδα στη Σιγκαπούρη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή