Με θέμα «Υβριδικές Απειλές και Ελλάδα: Εξελίξεις, τάσεις, θεσμικό πλαίσιο, και κρατική ανθεκτικότητα», πραγματοποιείται στις 15 και 16 Ιουνίου 2022 στην ΛΑΕΔ (Ρηγίλλης 1, Αθήνα) το 2nd Forum on Hybrid Threats, Cybersecurity, and Artificial Intelligence, από το Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων (www.fainst.eu), και υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος.

Σκοπός το φόρουμ είναι η μελέτη των σύγχρονων μεθόδων εχθροπραξιών, υπό το πρίσμα των απειλών που διαφαίνονται σήμερα για την Ευρώπη και ειδικότερα για την Ελλάδα. Πόσο ανθεκτική είναι η χώρα; Ποιες υβριδικές απειλές μπορεί να αντιμετωπίσει και πώς; Τι πρέπει να γίνει ώστε να ενισχυθεί η αντοχή της Ελλάδας στις πολυποίκιλες επιβουλές; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα αναζητήσουν απαντήσεις μέσω των συνεδριών του φόρουμ.

Προς τούτο συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές, με φυσική παρουσία αλλά και μέσω διαδικτύου,  μεγάλου κύρους  και επιδραστικότητας, από τον χώρο της πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του NATO, της ΕΕ, των αρμοδίων ελληνικών κρατικών υπηρεσιών και φορέων, εκπρόσωποι ξένων Πρεσβειών, αλλά και εκπρόσωποι εταιρειών και φορέων του ιδιωτικού τομέα με μεγάλη σημασία για την λειτουργία των κρίσιμων υποδομών και την υποστήριξη της κρατικής λειτουργίας και κοινωνικής και κρατικής ανθεκτικότητας.

Το Φόρουμ μπορεί να παρακολουθήσει όποιος θέλει στο www.foreignaffairs.gr, στο www.fainst.eu, καθώς και στα αντίστοιχα κανάλια τους στο YouTube. Επίσης, σε υψηλότερη ανάλυση στο ακόλουθο link του Vimeo: https://vimeo.com/event/2200388/a7ba466e08

Περισσότερες πληροφορίες στο https://fhtcsai2022.fainst.eu/

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ισραήλ: Τελεσίγραφο Γκαντζ στον Νετανιάχου, με απειλή αποχώρησης από την κυβέρνηση

Ο υπουργός του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου Μπένι Γκαντζ, έθεσε τελεσίγραφο 20 ημερών στον Νετανιάχου ώστε να παρουσιάσει σχέδιο για την «επόμενη μέρα στη Γάζα»

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες
Επικαιρότητα |

Βενιζέλος: Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μέρος του Διεθνούς Δικαίου, δεσμευτική και για τις δύο χώρες

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι η Συμφωνία αποτελεί το θεμέλιο της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και «σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαία και υποχρεωτική»