Με την επιθετική ρητορική της Άγκυρας να συνεχίζεται σε υψηλούς τόνους και τις τουρκικές προκλήσεις να διαδέχονται η μία την άλλη, έρχεται στο φως non paper που διακινεί η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες στο οποίο αποτυπώνονται οι αδιανόητες θέσεις και διεκδικήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο.

Το δισέλιδο έγγραφο που διανέμει η Τουρκία στις ξένες πρεσβείες, προκειμένου να δικαιολογήσει τις ενέργειές της στο Αιγαίο, εστιάζει σε 16 σημεία. Με βάση το ίδιο έντυπο η Τουρκία προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί ακύρωσε το Ανώτατο Συμβούλιο Ελλάδας Τουρκίας που λάμβανε χώρα σε ετήσια βάση τα τελευταία χρόνια.

Τα επίμαχα σημεία

Στο non paper, σύμφωνα με το OPEN, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα ότι απειλεί για μονομερή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Σε άλλο σημείο του non paper η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι γίνονται παραβιάσεις από τα ελληνικά μαχητικά – την ίδια ώρα πάντως που το Πεντάγωνο καταγράφει δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών πάνω από τα ελληνικά νησιά.

Τρίτο σημείο του non paper, ο τουρκικός ισχυρισμός πως οι στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ που βρίσκονται στην Ελλάδα στρέφονται εναντίον της Τουρκίας. Η Αθήνα υποστηρίζει ότι η ελληνοαμερικανική αμυντική συμφωνία δεν στρέφεται εναντίον κανενός.

Τέλος, η Άγκυρα κατηγορεί την Αθήνα για επαναπροωθήσεις των μεταναστών και κατηγορεί την Αθήνα για απάνθρωπη μεταχείριση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα