Ανοιχτό άφησε ο πρωθυπουργός τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, παρότι επανέλαβε – «μονότονα», όπως είπε χαρακτηριστικά – ότι θα διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι πάντα μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι για πρόωρες εκλογές και να υπάρχουν πολύ περισσότεροι λόγοι, γιατί να μην πάει κανείς σε πρόωρες εκλογές», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Στο κέντρο» στην ΕΡΤ.

«Η πολιτική αστάθεια θα καθορίσει τις εξελίξεις» τόνισε, ενώ προσέθεσε πως δεν θα ήθελε «οι πρόωρες εκλογές να αντικατασταθούν από ένα τοξικό κλίμα».

Αναφερόμενος στο εκλογικό σύστημα, επέρριψε ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν πιστεύει στην απλή αναλογική.

«Μείζον ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η κυβερνησιμότητα», τόνισε ενώ, αναφορικά με τα σενάρια αυτοδυναμίας, σε περίπτωση που την κατακτήσει η ΝΔ, είπε χαρακτηριστικά: «Αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν σημαίνει κυβέρνηση αποκλειστικά με στελέχη της ΝΔ, το έχω αποδείξει. Άλλο αυτοδύναμες, άλλο μονοκομματικές κυβερνήσεις».

«Αυτοδύναμη η Ελλάδα είναι το δίλημμα», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Σκληρή απάντηση στον Ανδρουλάκη

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να δώσει και μια σκληρή απάντηση στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πρόσφατα είχε διαμηνύσει, μιλώντας για τα εκλογικά σενάρια: «Από εμάς δεν θα δει πρωθυπουργική καρέκλα ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας».

«Ο κ. Ανδρουλάκης καλό ειναι να αποφεύγει χαρακτηρισμούς και φράσεις που τον κάνουν να φαίνεται αλαζόνας. Πρωθυπουργό επιλέγει ο λαός, όχι ο κ. Ανδρουλάκης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά