Με ένα πακέτο επιδοτήσεων τρίμηνης διάρκειας το οποίο μπορεί να υπερβεί τα 200 εκατ. ευρώ η κυβέρνηση επιχειρεί να σβήσει μέρος από τη φωτιά των τιμών στα καύσιμα.

Οι επιδοτήσεις θα είναι υψηλότερες και οι δικαιούχοι δεν αποκλείεται να φθάσουν τα 3 εκατομμύρια από 2,3 εκατ. πολίτες που εντάχθηκαν στον πρώτο γύρο του «Fuel Pass».

Η κυβέρνηση θα ακολουθήσει το μοντέλο του «Fuel Pass» για το επίδομα στη βενζίνη και θα συνεχίσει την επιδότηση του ντίζελ κίνησης στην αντλία με τις οριστικές αποφάσεις να «κλειδώνουν»  και να ανακοινώνονται την επόμενη εβδομάδα.

Το νέο πακέτο

Το νέο πακέτο παρεμβάσεων για τα καύσιμα θα ενεργοποιηθεί τον Ιούλιο και θα προβλέπει:

1.  Fuel Pass 2:  Το επίδομα για τη βενζίνη θα συνεχίσει να χορηγείται τον Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Το ποσό της ενίσχυσης θα διαμορφωθεί πάνω από τα 30 -50 ευρώ που προβλέπει ο πρώτος κύκλος του Fuel Pass με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τα ποσά θα ξεπεράσουν και τα 60 ευρώ. ‘Εμφαση θα δοθεί στις νησιωτικές περιοχές της χώρας. Παράλληλα θα ανοίξει η βεντάλια των δικαιούχων με την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στα επίπεδα των 45.000 ευρώ ευθυγραμμιζόμενη με εκείνο της επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα από 30.000 ευρώ που προβλέπει το Fuel Pass 1. Για τη χορήγηση του επιδόματος θα ακολουθηθεί το υφιστάμενο μοντέλο.

Ειδικότερα τα φυσικά πρόσωπα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν το νέο όριο για το οικογενειακό εισόδημα, έχουν στην κατοχή τους όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο που είναι σε κυκλοφορία, είναι ασφαλισμένο και δεν οφείλουν γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στη πλατφόρμα που αναμένεται να ανοίξει αρχές Ιουλίου θα χρειάζονται τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο TAXISnet ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας και ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου.

2.    Συνέχιση της επιδότησης στην αντλία για το ντίζελ κίνησης και μετά τον Ιούνιο με αύξηση του ποσού της επιδότησης πάνω από τα 12 λεπτά το λίτρο που είναι σήμερα. Σημειώνεται ότι με το ΦΠΑ η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης φθάνει σήμερα τα 15 λεπτά το λίτρο.

3.       Αύξηση της κρατικής επιδότησης για τις άγονες γραμμές με στόχο την συγκράτηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή
Οικονομία |

PODCAST ΒΑΒΕΛ – Γ. Θωμάτος (αντιπρ. Delphi Forum): Ένα συνέδριο δεν είναι μόνο αυτό που γίνεται πάνω στην σκηνή

4 μέρες, 150 θεματικές – Οι σημαντικοί καλεσμένοι και ο Ζελένσκι – Ο νέος θεσμός των Μεγάλων Συζητήσεων για την Ελλάδα, η σημασία του φόρουμ, η διοργάνωση και οι δυσκολίες