«Ο οινοτουρισμός έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης προς όφελος του τουρισμού, αλλά και της χώρας συνολικά. Από την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων στο υπουργείο Τουρισμού, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Μέχρι τώρα έχουμε επιχειρήσει να αναδείξουμε 14 εξ αυτών των μορφών, με ξεχωριστές δράσεις, αλλά και με στρατηγική».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην εκδήλωση «Οινοτουρισμός: η επόμενη μέρα» που διοργάνωσε η «Αχαϊκή Αναπτυξιακή ΑΕ» στην Πάτρα.

Τουρισμός του μέλλοντος

Όπως πρόσθεσε, «πιστεύουμε ότι ο οινοτουρισμός είναι ένα βασικό εργαλείο για το τρίπτυχο του ελληνικού τουρισμού του μέλλοντος, με βασικό στόχο την ποιότητα, την ισορροπία και την βιωσιμότητα».

«Ως προς την ποιότητα», εξήγησε, «θέλουμε αυτό το κομμάτι της φιλοξενίας που προσφέρει υψηλότερες υπηρεσίες και περισσότερες επιλογές και μπορώ να πω ότι ήδη σε πολλά μέρη της Ελλάδας αυτός ο στόχος επιτυγχάνεται».

Όσον αφορά την ισορροπία, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «θέλουμε να αναπτύσσονται σε όλη την επικράτεια, τόσο το τουριστικό προϊόν, όσο και η δίκαιη ανάπτυξη μέσα από την φιλοξενία και βέβαια όσο γίνεται σε μεγαλύτερη χρονική διάρκεια μέσα στο έτος».

Μάλιστα, όπως επεσήμανε, «αυτή τη χρονιά βλέπουμε κρατήσεις ή και αφίξεις πτήσεων που θα φτάσουν μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου».

«Τρίτος βασικός πυλώνας», συνέχισε, «είναι η βιωσιμότητα, δηλαδή ο τουρισμός να αναπτύσσεται σε απόλυτη αρμονία, όσο είναι δυνατό με το φυσικό και κοινωνικό του περιβάλλον στο οποίο άλλωστε βασίζεται».

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι «αυτοί οι στόχοι εξυπηρετούνται με τον καλύτερο τρόπο, μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Χρηματοδότηση για υποδομές

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η υφυπουργός Τουρισμού χαρακτήρισε ως ένα πολύ βασικό εργαλείο το ταμείο ανάκαμψης, αφού όπως ανέφερε, «θα δοθούν περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ για να βελτιώσουμε τις υποδομές».

Όπως εξήγησε, «θα δοθούν χρήματα για έργα, τα οποία έχουν να κάνουν με τις μαρίνες, με τις ιαματικές πηγές και με τον καταδυτικό τουρισμό, ενώ παράλληλα περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ενός συστήματος διασύνδεσης σε εθνικό επίπεδο, της αγροδιατροφής, της γαστρονομίας και του τουρισμού».

Επανερχόμενη στον οινοτουρισμό, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι «είναι στρατηγική μας επιλογή να δώσουμε έμφαση στο δυναμικό κλάδο του οινοτουρισμού, αφού είναι γνωστή η βαθιά σχέση που υπάρχει μεταξύ του κρασιού και της Ελλάδας σε όλη την πορεία της ιστορίας της χώρας».

Επίσης, ανέφερε ότι «88 οινοποιεία έχουν πάρει το σήμα επισκέψιμου οινοποιείου, ενώ τον τελευταίο καιρό και με την προσπάθεια η οποία γίνεται και από το υπουργείο Τουρισμού, έχουμε λάβει 28 νέα ανάλογα σήματα από οινοποιεία».

«Απογείωση»

«Αυτό που πραγματικά θα απογειώσει το θεματικό τουρισμό», υπογράμμισε στην συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη, «είναι το πάντρεμα όλων των επιμέρους εκφάνσεων σε ένα συνολικό και ελκυστικό για τον επισκέπτη πακέτο, ώστε να απολαύσει όλες τις ξεχωριστές εμπειρίες».

Όπως επεσήμανε, «αυτός είναι και ο στόχος του υπουργείου Τουρισμού, μέσω και των οργανισμών  διαχείρισης προώθησης προορισμού που ήδη δημιουργούνται».

Ταυτόχρονα τόνισε ότι «κάθε προορισμός αξιοποιεί τις δικές του δυνάμεις τα δικά του χαρακτηριστικά, για να μπορεί να δημιουργήσει ένα ποιοτικό, διαφοροποιημένο προϊόν, που θα προσδώσει αυξημένη υπεραξία στην περιοχή και στη χώρα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός