Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν έχει αντίρρηση για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την ιστορική απόφαση της Κομισιόν να στηρίξει την ενταξιακή προσπάθεια του Κιέβου.

Ερωτηθείς σχετικά ο Πούτιν τόνισε: «Δεν έχουμε τίποτα εναντίον αυτής της απόφασης. Δεν είναι στρατιωτικό μπλοκ. Είναι δικαίωμα οποιασδήποτε χώρας να ενταχθεί σε οικονομικές ενώσεις».

Διαβάστε ακόμη: Δριμύ «κατηγορώ» του Πούτιν για τη Δύση από την Αγία Πετρούπολη

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις προσπάθειες της Ουκρανίας να γίνει μέλος της ΕΕ, ειδικά υπό το πρίσμα της αυξημένης αμυντικής συνεργασίας μεταξύ του μπλοκ των 27 μελών.

«Το θέμα απαιτεί την αυξημένη προσοχή μας, γιατί όλοι γνωρίζουμε την εντατικοποίηση των συζητήσεων στην Ευρώπη για το θέμα της ενίσχυσης της αμυντικής συνεργασίας της ΕΕ», είπε ο Πεσκόφ .

Μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, ο Πούτιν αμφισβήτησε βέβαια τη «σκοπιμότητα» για την ΕΕ να επιτρέψει στην Ουκρανία να ενταχθεί, λέγοντας ότι το Κίεβο θα χρειαζόταν τεράστιες οικονομικές επιδοτήσεις που άλλα κράτη – μέλη μπορεί να μην είναι διατεθειμένα να δώσουν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν