Καλύτερος από τον αντίστοιχο μήνα του 2019 ήταν ο Απρίλιος του 2022, με περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό και τα στοιχεία για τη φετινή σεζόν είναι πολύ ενθαρρυντικά.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας ότι φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας.

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: Η κρουαζιέρα φέρνει έσοδα στις τοπικές οικονομίες 

Συγκεκριμένα, η αρμόδια υφυπουργός ανέφερε ότι «ο Απρίλιος είναι καλύτερος από το 2019, έχουμε περισσότερες πτήσεις από το εξωτερικό. Σε κάποια σημεία και κάποιους προορισμούς περνάμε το 2019 σε τουριστική κίνηση. Τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά».

Διαβάστε επίσης: Κικίλιας: «Άλμα» στην τουριστική κίνηση από τις ΗΠΑ – 63 απευθείας πτήσεις την εβδομάδα

«Χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά τους εργαζόμενους που χάσαμε»

«Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει και είναι υποχρεωτική η κλαδική σύμβαση για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Εχθές υπεγράφη η κλαδική σύμβαση εργασίας για τον επισιτισμό, ώστε να υπάρχουν κανόνες. Νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο θα αρχίσουμε να κερδίζουμε ξανά τους εργαζόμενους που χάσαμε», πρόσθεσε.

«Φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας»

«Δουλεύουμε στον πυλώνα της ποιότητας, να αυξάνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τη μέση δαπάνη, δεύτερος πυλώνας η βιωσιμότητα και τρίτος η ισορροπία. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε πτήσεις που προγραμματίζονται και μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Η τελευταία άφιξη κρουαζιέρας θα είναι 3 Ιανουαρίου. Φέτος θα έχουμε περίπου 5.000 αφίξεις στον τομέα της κρουαζιέρας», εξήγησε ακόμα η κ. Ζαχαράκη.

Τεράστιο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Η κ. Ζαχαράκη αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

«Είναι τεράστιο το ενδιαφέρον για τον Κοινωνικό Τουρισμό. Ήταν 440.000 οι αιτήσεις μέχρι χτες, είναι τεράστια η συμμετοχή. Φέτος έχουμε τρία προγράμματα της κυβέρνησης για να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό. Εμείς θα ξεκινήσουμε από το τέλος Ιουνίου – αρχές Ιουλίου να ενημερώσουμε για το νέο πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους. Θα δώσουμε πάνω από 30 εκατ. σε 200.000 δικαιούχους. Θα μπορούν με άυλη κάρτα να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία τους με ένα voucher 150 ευρώ. Και θα υπάρξει πρόγραμμα και για τους συνταξιούχους».

«Ό,τι συμβαίνει που μπορεί να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας είναι άκρως καταδικαστέο»

Μιλώντας για ρεπορτάζ που παρουσίασε η εκπομπή, σύμφωνα με το οποίο στη Σαντορίνη που γραφείο ενοικιαζόμενων ανάγκασε Γάλλους τουρίστες να πληρώσουν 5.000 ευρώ για ένα συμπλέκτη και κινήθηκαν νομικά, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι «Είναι ντροπιαστικό νέο. Αυτή τη χρονιά και η Σαντορίνη είναι σχεδόν υψηλότερα από το 2019 στην τουριστική κίνηση. Είναι από τις πρωταγωνίστριες στις αφίξεις και ό,τι συμβαίνει που μπορεί να αμαυρώνει την εικόνα της χώρας είναι άκρως καταδικαστέο. Προφανώς όλοι οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται. Είναι ελάχιστες αυτές οι περιπτώσεις, είναι η απόλυτη εξαίρεση. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν με τη φήμη της χώρας».

Σοβαρό πρόβλημα η έλλειψη προσωπικού στα νησιά

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και ο κ. Κωνσταντίνος Χρυσοχοΐδης, ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Ρόδο.

«Είμαστε γεμάτοι από τα μέσα Απριλίου, μέχρι και τέλη Οκτωβρίου, αρχές Νοεμβρίου. Η Ρόδος δεν είναι στις λίστες του Κοινωνικού Τουρισμού, και νομίζω πως καλά έπραξε το υπουργείο γιατί πρέπει να ενισχυθούν και τα υπόλοιπα νησιά. Η Ρόδος πάει πολύ καλά. Τα καταλύματα που περιλαμβάνονται στις λίστες του Κοινωνικού Τουρισμού είναι ποιοτικά και έχουμε και είναι και σε αρκετά νησιά», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού. Έχουμε έλλειψη 50.000 άτομα στο σύνολο των καταλυμάτων στην Ελλάδα. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι μισθοί, είναι ένα πολυσύνθετο θέμα και πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός