Ημερίδα με θέμα την «Εμπειρία των Εθνικών Αναπτυξιακών Τραπεζών και Οργανισμών στην χρηματοδοτική και συμβουλευτική στήριξη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» συνδιοργάνωσε το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με τον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Μακροπρόθεσμων Επενδυτών, την  Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος και η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΣ του Τ.Π.&Δανείων, Δημήτριος Σταμάτης και Χριστίνα Γιοβάνη, ο γενικός γραμματέας του ELTI,  Helmut Von Glasenapp και οι εκπρόσωποι έξι ευρωπαϊκών αναπτυξιακών Οργανισμών που εξειδικεύονται στις χρηματοδοτήσεις των ΟΤΑ και οι δήμαρχοι Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, Τρικκαίων & πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες πόλεις, αλλά και τον ρόλο αυτών στην παροχή δημόσιων υπηρεσιών. Είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν εμπειρίες και διεθνείς πρακτικές αναφορικά με τις δυνατότητες των φορέων της Τ.Α. μέσα από την αξιοποίηση προγραμμάτων χρηματοδότησης αλλά και τεχνικής βοήθειας, που παρέχεται από τους αναπτυξιακούς οργανισμούς.

Το Ταμείο και οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σταμάτης εξέφρασε την ανάγκη διεύρυνσης και σύσφιγξης των σχέσεων του Τ.Π.&Δανείων και των φορέων της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, που εξάλλου για το Ταμείο αποτελεί στρατηγική τα τελευταία χρόνια. Η συνεργασία αυτή θα αποφέρει μεγάλα οφέλη για την τοπική ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο.

Στην κεντρική ομιλία, η αναπληρώτρια πρόεδρος του Τ.Π.& Δανείων, ανέλυσε την ανάγκη προσήλωσης των αναπτυξιακών τραπεζών και των φορέων της Τ.Α. στο τρίπτυχο της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πίσω από κάθε έργο που χρηματοδοτούμε, βρίσκεται ο άνθρωπος». Η κα Γιοβάνη εστίασε στο διαχρονικό ρόλο του Τ.Π.&Δανείων στην ελληνική οικονομία, στις δράσεις ενίσχυσης της εξωστρέφειας μέσω διεθνών συνεργασιών και στο πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού που είναι σε εξέλιξη, σημαντικό μέρος του οποίου συνδέεται με την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα συμβάλει στην αύξηση της απορροφητικότητας των διατιθέμενων πόρων.

Οι εργασίες του workshop ολοκληρώθηκαν με τη διατύπωση συμπερασματικών παρατηρήσεων από τον κ. Von Glasenapp.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία