«Στην Ελλάδα επενδύουμε περίπου τα 2/3 από όσα έχουμε δώσει συνολικά, δηλαδή έχουμε προσφέρει περίπου 3,5 δισεκατομμύρια από τα οποία περίπου 2 δισεκατ. και περισσότερα έχουν πάει στην Ελλάδα τα τελευταία 25 χρόνια» ανέφερε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος, κατά το κλείσιμο των εργασιών του «SNF Nostos Health 2022».

Διαβάστε επίσης: ΠΟΥ: Οι χώρες να επενδύσουν περισσότερο στην ψυχική υγεία

750 εκατ. δολάρια για τη δημόσια υγεία

«Με το Health Initiative φέρνουμε την επιστήμη πιο κοντά στην κοινωνία, bring science to society» σημείωσε ο κ. Δρακόπουλος, μιλώντας για την μεγάλη προσπάθεια που ξεκινά το Ίδρυμα για την στήριξη της δημόσιας Υγείας, για την οποία όπως δήλωσε «ο κορωνοϊός ακόμα μια φορά έδειξε πόσο απαραίτητη είναι».

Το πρόγραμμα για την Υγεία ξεκίνησε με ένα πρώτο «πρότζεκτ που ήταν στα 300 εκατ. δολάρια με μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα τον Μάρτιο του 2018 και έχουμε φτάσει τώρα σε ένα συνολικό κεφάλαιο 750 εκατ. δολαρίων το οποίο και πάλι περίπου κατά 2/3 επενδύεται στην Ελλάδα για την Ελλάδα. Μιλάμε για νοσοκομεία, για εκπαιδευτικά προγράμματα, για το τραύμα, για την πρόληψη λοιμώξεων, βοηθάμε το νοσηλευτικό προσωπικό» υπογράμμισε ο κ. Δρακόπουλος.

Για την παραπληροφόρηση και τις ψευδείς ειδήσεις γύρω από την Υγεία, ο κ. Δρακόπουλος εξέφρασε την ανησυχία του εξηγώντας ωστόσο ότι και γι αυτούς τους λόγους διοργανώθηκε το «SNF Nostos Health 2022», λέγοντας «παρουσιάζουμε και μοιραζόμαστε. Είναι μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους ώστε να μάθουν». «Εμείς πάντα πιστεύουμε ότι το έργο μιλάει μόνο του. Πόσο θα συνεχίσουμε; Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε, όσο έχουμε κουράγιο. Το κουράγιο θα το βρούμε», κατέληξε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα