«Χρυσάφι» έχει φτάσει να κοστίζει ένας καφές στο χέρι, με τους καταναλωτές να βλέπουν τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα και στο αγαπημένο τους ρόφημα, εξαιτίας της ακρίβειας που μαστίζει τα πορτοφόλια. Το παραπάνω είναι αποτέλεσμα των καθημερινών πλέον ανατιμήσεων από τους προμηθευτές.

Διαβάστε επίσης: Καφές: Στα ύψη οι τιμές ακόμη και στο take away

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι τιμές σε όλα τα είδη του καφέ έχουν γίνει απλησίαστες.

Στην Αττική

  • Καπουτσίνο: 4,30€
  • Φρέντο καπουτσίνο: 4,50€
  • Εσπρέσο: 3,50€
  • Φρέντο Εσπρέσο: 4,10€
  • Φίλτρου: 3,80€
  • Ελληνικός: 3,10€
  • Φραπέ: 2,60€

Στην Θεσσαλονίκη

  • Καπουτσίνο: 3,50€
  • Φρέντο Καπουτσίνο: 4€
  • Εσπρέσο: 3,20€
  • Φρέντο Εσπρέσο: 3,50€
  • Φίλτρου: 4€
  • Ελληνικός: 2,20€
  • Φραπέ: 1,80€

Αυξήσεις μήνα παρά μήνα το τελευταίο διάστημα

«Υπάρχει αύξηση μήνα παρά μήνα το τελευταίο διάστημα. Τους τελευταίους δύο μήνες φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Φρέντο εσπρέσο πουλούσαμε 1,60, τώρα πλέον τον δίνουμε 2 ευρώ. Ο φρέντο καπουτσίνο αυτή τη στιγμή είναι στα 2,20 ευρώ. Ο ελληνικός χωρίς καπάκι στο ποτηράκι είναι στο 1,45 ευρώ. Κάποιοι έρχονται με τις κούπες τους, αλλά όχι πολλοί. Μετράει και το τι ποιότητα καφέ πουλάς στις τιμές», σημείωσε ο κ. Τάσος Τσιλιγγιρίδης, ιδιοκτήτης καφέ στη Θεσσαλονίκη.

«Έχει γίνει ο καφές σαν την βενζίνη, και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Γ. Δεληκανάκης (Southrock Asset Management): Βιωσιμότητα και ολιστική προσέγγιση αναβαθμίζουν το τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας
Οικονομία |

Γ. Δεληκανάκης (Southrock): Βιωσιμότητα και ολιστική προσέγγιση αναβαθμίζουν το τουριστικό μοντέλο της Ελλάδας

Γιατί είναι σημαντικά τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων - Πού μπορεί να στηριχθεί το νέο τουριστικό μοντέλο της χώρας