Είμαστε η πρώτη χώρα που θα εκταμιεύσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ μέσα στο 2022, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο OT FORUM 2 – Meta Living, προσθέτοντας ότι η επόμενη απέχει από την Ελλάδα περίπου 6 μήνες.

Διαβάστε επίσης: Κονδύλια ύψους 70 δισ. από Ταμείο Ανάκαμψης και ΕΣΠΑ για Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Η 2η χώρα είναι έξι μήνες πίσω από εμάς, ενώ κατά μέσο όρο έναν χρόνο πίσω από εμάς βρίσκονται οι υπόλοιπες χώρες», επεσήμανε.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος είπε ότι περίπου το 1/3 των κονδυλίων θα αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό, κάνοντας λόγο για περίπου 7-8 δισ. ευρώ.

Μάλιστα, είπε ότι το «digital είναι η δεύτερη προτεραιότητα για το ΕΣΠΑ, μετά το περιβάλλον».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, είναι πολύ σημαντικό ότι η Ελλάδα θα εκταμίευσει λεφτά από την προγραμματική συμφωνία εντός του 2022. «Να μην αφήνουμε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης. Έχουμε το τρέχον ΕΣΠΑ (2014 -2020), το νέο ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης».

Στο κομμάτι της καινοτομίας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τόνισε πως από αυτό τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν προγράμματα για τις «έξυπνες πόλεις» στους δήμους. «Θα δώσουμε στους δήμαρχους τους πόρους για να επιλέξουν τα προγράμματα που επιθυμούν για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

«Η νέα τεχνολογία θα αλλάξει τον τρόπο που ζούμε στις πόλεις», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News