Για αύριο, Πέμπτη 30 Ιουνίου και μεθαύριο, Παρασκευή 1 Ιουλίου, έχουν οριστεί δύο γενικές συνελεύσεις μετόχων της ΙΟΝ Α.Ε. Εταιρεία Βιομηχανίας και Εμπορίου Κακάο και Σοκολάτας.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ένα και μοναδικό θέμα που θα έχει η έκτακτη γενική συνέλευση που συγκάλεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΟΝ για την 1η Ιουλίου. Πρόκειται για «την έγκριση και χορήγηση άδειας για την πώληση μετοχών κυριότητας της εταιρείας σε συνδεδεμένα μέρη – παροχή εξουσιοδοτήσεων.»

Διαβάστε επίσης: Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Τινάζει την μπάνκα στον αέρα – Τι φέρνει η εξαγορά της ΙΟΝ

Με την Bespoke SGA Holdings συμφερόντων Σπύρου Θεοδωρόπουλου να έχει ήδη εξασφαλίσει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού (η ανεξάρτητη αρχή ενέκρινε την «απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου» τόσο της ΙΟΝ όσο και της θυγατρικής αυτής «ΑΦΟΙ Ι. Κωτσιόπουλοι Ανώνυμη Εμπορική Εταιρεία»), η αγορά αναμένει τι θα ακολουθήσει της μεταβίβασης του 45% των μετοχών της ΙΟΝ.

Διαβάστε επίσης: Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της ΙΟΝ

Συγκεκριμένα, όλοι περιμένουν αν η Bespoke θα ασκήσει την option για αύξηση του ποσοστού της. Υπενθυμίζεται ότι στην επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς του 45% της εμβληματικής σοκολατοβιομηχανίας από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο αναφερόταν ότι ο αεικίνητος επιχειρηματίας «μελλοντικά θα δύναται να αποκτήσει και την πλειοψηφία τους» (σ.σ. των μετοχών της ΙΟΝ).

Οι πληροφορίες από την αγορά θέλουν τη πλευρά Κωτσιοπούλου να έχει συμφωνήσει να πουλήσει έως και το 75% της εταιρείας στον κ. Θεοδωρόπουλο, γεγονός που μένει να επιβεβαιωθεί ή όχι το προσεχές διάστημα.

Όσο για την τακτική Γενική Συνέλευση της σοκολατοβιομηχανίας την Πέμπτη, 30 Ιουνίου, περιλαμβάνονται τα συνήθη θέματα ημερήσιας διάταξης, όπως η έγκριση οικονομικών καταστάσεων, διάθεση κερδών κ.λπ.

Η ΙΝΤΕΡΙΟΝ και η καταβολή μετρητών στη Bespoke

Εν τω μεταξύ, πολύ νωρίτερα σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό καταβλήθηκε από τους μετόχους της Bespoke μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Αναλυτικά στην νέα εταιρεία συμμετοχών του Σπύρου Θεοδωρόπουλου και της ομάδας των στελεχών που τον πλαισιώνουν, την προηγούμενη Παρασκευή οι μέτοχοι κατέβαλαν εμπρόθεσμα και σε μετρητά επιπλέον 70 εκατ. ευρώ αυξάνοντας το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στα 105 εκατ. ευρώ. Πλέον εκκρεμεί η καταβολή 35 εκατ. ευρώ προκειμένου το συνολικό μετοχικό κεφάλαιο να διαμορφωθεί, όπως προβλέπεται και στο καταστατικό σύστασης, στα 140 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στον αρχικό σχεδιασμό της νέας εταιρείας προβλεπόταν η καταβολή 35 εκατ. ευρώ και η τμηματική καταβολή των 105 εκατ. ευρώ σε τέσσερις δόσεις ύψους 26,25 εκατ. ευρώ (μια κάθε χρόνο μέχρι το τέλος του 2026).

Παράλληλα, στις 19 Μαΐου συστάθηκε με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 200 χιλ ευρώ, η εταιρεία ΙΝΤΕΡΙΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε, με σκοπό το χονδρικό και λιανικό εμπόριο με βάση τη ζάχαρη. Η νεοσύστατη εταιρεία μετέφερε τις προηγούμενες μέρες (23/6) την έδρα από το Χαλάνδρι στη Μεταμόρφωση και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Μανώλη Σκαραμαγκά.

Η εταιρεία φέρεται ότι συνδέεται με τη θυγατρική της ΙΟΝ στην Βουλγαρία INTERION A.D. η οποία είναι εγκατεστημένη στην πόλη Kostinbrod και παράγει τα προϊόντα Nucrema της ΙΟΝ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις