«Οι αλλαγές που έχουν γίνει στην τελευταία δεκαετία στην τηλεόραση είναι κοσμογονικές», είπε ο Σταμάτης Μαλέλης, Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης και Ειδήσεων στο MEGA, στην τελευταία συζήτηση του OT FORUM 2.

Διαβάστε επίσης: OT FORUM 2 – Παπαθανάσης και Κατρίνης: Πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης η ψηφιακή εποχή

«Τα πάντα γίνονται με ένα κινητό τηλέφωνο», σημείωσε ο κ. Μαλέλης, φέρνοντας το παράδειγμα των ρεπόρτερ που την περίοδο της πανδημίας είχαν να μεταδώσουν την είδηση εξ αποστάσεως, να σπικάρουν το θέμα τους ή να στείλουν ένα βίντεο ολοκληρωμένο που δεν θα υπολειπόταν σε τίποτα.

«Αν γυρίζαμε το ρολόι μια δεκαετία πίσω, δεν μπορούσαμε να το προβλέψουμε αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο MEGA χρησιμοποιούμε αυτή την τεχνολογία, τα διδάσκουμε και στη σχολή της New Media Studies», υπογράμμισε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Ο ρόλος της πανδημίας

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης και Ειδήσεων στο MEGA τόνισε κάτι που πολλοί υπογράμμισαν στις συζητήσεις του OT FORUM: «Η πανδημία ανάγκασε την τεχνολογία να εξελιχθεί».

Μάλιστα, έδωσε και ένα ενδιαφέρον στατιστικό: «Το 30% της τηλεοπτικής εικόνας είναι τα γραφικά».  «Έτσι μπορούμε να φανταστούμε την επόμενη ημέρα» της τηλεόρασης επισήμανε ο κ. Μαλέλης.

«Μπορεί να υπάρξουν και εικονικοί παρουσιαστές», είπε χαρακτηριστικά, κάτι που είχε συζητηθεί και σε προηγούμενο πάνελ του OT FORUM.

«Αλλάζουν και οι απαιτήσεις για τους δημοσιογράφους», ήταν η παρατήρηση των παρουσιαστών Χρήστου Δόγα και Ντίνου Σιωμόπουλου.

Ο Σταμάτης Μαλέλης επιβεβαίωσε αυτή την ανάγκη. Ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος, είπε, θα πρέπει να ξέρει να χρησιμοποιεί τα βασικά στοιχεία αυτής της τεχνολογίας, εκτός από το να ξέρει να γράφει ή να κάνει ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια ο κ. Μαλέλης μίλησε για το LiveU που ουσιαστικά αντικαθιστά το Link σε μεγάλο βαθμό, με λίγες εξαιρέσεις.

Η τρισδιάστατη εικόνα έρχεται, δεν πέτυχε πριν, αλλά η επόμενη γενιά των τηλεοράσεων θα είναι τελείως διαφορετική, επισήμανε.

Ποιοι κίνδυνοι παραμονεύουν

Η ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών δεν πρέπει να γίνει σε βάρος της ανθρωπότητας, «να μη μειωθούν οι θέσεις εργασίας», είπε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι: «Αν υπερβείς μια γραμμή, θα είναι σε βάρος του ανθρώπου».

«Η εμπειρία από το MEGA είναι θετική, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για καλύτερο αποτέλεσμα», είπε, αναφερόμενος στις προσπάθειες να γίνουν πράξη πολλά από αυτά το προηγούμενο διάστημα ήταν μόνο ιδέες.

«Πάντρεμα της τηλεόρασης και του διαδικτύου»

«Ο νέος άνθρωπος παίρνει πληροφορίες από όλες τις πηγές», τόνισε ο Σταμάτης Μαλέλης. Παρατήρησε ότι η τηλεθέαση αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια παρά το γεγονός ότι «ανέβηκε» το διαδίκτυο. Η τάση που υπάρχει, εξήγησε, είναι ότι παντρεύεται το διαδίκτυο και η τηλεόραση.

«Το One TV είναι το πιο σύγχρονο τηλεοπτικό κανάλι στην Ελλάδα, είναι το πάντρεμα της τηλεόρασης και του διαδικτύου», ανέφερε.

«Μπορεί να δει κανείς αυτό το φόρουμ από το τηλέφωνό του ή από την τηλεόρασή του».

Για τις εκλογές, που εκτίμησε ότι θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, όλα τα κανάλια ετοιμάζονται για εντυπωσιακά γραφικά, είπε ο Σταμάτης Μαλέλης, ενώ επισήμανε ότι στην Ελλάδα έχουν υπάρξει καινοτόμες πρωτοβουλίες.

«Τα «παράθυρα» ξεκίνησαν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Μαλέλης. «Θα ακολουθούμε τα κύματα τεχνολογίας», είπε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης και Ειδήσεων στο MEGA.

Το θέμα, κατέληξε, είναι «η τεχνολογία να υπηρετεί τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα OT FORUM
OT FORUM 2 – Παμπουκίδης (OTS): Οι έξυπνες πόλεις είναι κυρίως απόφαση – Παπαστεργίου: Αναγκαίες οι εταιρείες με τεχνογνωσία
OT FORUM |

Παμπουκίδης στο ΟΤ FORUM: Οι έξυπνες πόλεις είναι κυρίως απόφαση – Παπαστεργίου: Αναγκαίες οι εταιρείες με τεχνογνωσία

Ο Δ. Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων, και ο Σπύρος Παμπουκίδης, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της O.T.S., αναλύουν την ελληνική εμπειρία διαμόρφωσης έξυπνων πόλεων

OT FORUM 2 – Ροδιανός Αντωνακόπουλος: Ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος θα είναι μια μονάδα παραγωγής πράσινης ενέργειας
OT FORUM |

Ροδιανός Αντωνακόπουλος στο OT FORUM: Πώς θα είναι ο αυτοκινητόδρομος του μέλλοντος

Οι βασικές οδικές αρτηρίες συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη και προσφέρουν δυνατότητες για βιώσιμες πρακτικές, τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της «Νέα Οδός» & «Κεντρική Οδός»

OT FORUM 2 – Yuval Rooz: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά
OT FORUM |

Yuval Rooz στο ΟΤ FORUM: Η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μας, δεν την υποκαθιστά

Ο Yuval Rooz, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Digital Asset, αναλύει θέματα που άπτονται του metaverse ειδικά σε επίπεδο προστασίας προσωπικών δεδομένων, συσκευών wearable αλλά και κοινωνικών σχέσεων

OT FORUM 2: Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό – Ολοκληρώθηκε το OT Forum Meta-Living
OT FORUM |

Με γνώση από το μέλλον και λύσεις για να είναι φωτεινό

Το μέλλον που είναι ήδη εδώ φώτισε το δεύτερο ΟΤ Forum Meta – Living και η τεράστια επιτυχία του με μεγάλη συμμετοχή του κοινού αποδεικνύει την ανάγκη για ουσιαστικό διάλογο, ώστε οι πολίτες να γίνουν κοινωνοί των αλλαγών, των προκλήσεων και της γνώσης, προκειμένου η επόμενη μέρα να σχεδιαστεί σωστά και να είναι καλύτερη.