Πολλοί για να αναδείξουν την αξία των συνεργειών στον τουρισμό χρησιμοποιούν την φράση «για το ταγκό χρειάζονται δυο».

Στο Metaxa Hospitality Group, αντί για το ταγκό προτιμούμε το «χασαποσέρβικο» δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ανδρέας Μεταξάς γιατί όπως εξηγεί, μόνο πολλοί μαζί μπορούν να συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη αξιοποιώντας τις συνέργειες στον τουρισμό.

Στο πλαίσιο αυτής της αντίληψης, υλοποιεί δύο Προγράμματά το «Βιώσιμες Προμήθειες», και το «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία», εστιάζοντας στη βιωσιμότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας, επιδιώκοντάς να μυήσει γύρω από τις πρωτοβουλίες αυτές όσον το δυνατόν περισσότερους παραγωγούς, συνεργάτες αλλά ακόμη και επισκέπτες των ξενοδοχείων.

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα «Βιώσιμες Προμήθειες» αφορά μια πρωτοβουλία με τη συμμετοχή 11 συνεργατών – προμηθευτών, αρχικά από τον τομέα των Τροφίμων & Ποτών, ενώ στο μέλλον στοχεύει να επεκταθεί και άλλες κατηγορίες προμηθειών. Ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και θα διαρκέσει 17 μήνες (μέχρι τον Ιανουάριο του 2023) με στόχο να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες-προμηθευτές του Ομίλου στην κατανόηση των βιώσιμων πρακτικών στον τομέα των τροφίμων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική προμηθειών του Ομίλου, στηρίζεται όλο και περισσότερο σε εθνικούς και τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές. Το 72,9% των προμηθευτών των ξενοδοχείων του Ομίλου, βρίσκονται στην Κρήτη και στην Ελλάδα. Παράλληλα, σε 20 κύριες κατηγορίες προϊόντων, όπως ελληνικά επιδόρπια, γιαούρτι, αυγά, ζυμαρικά, το 92% των προμηθειών πραγματοποιείται σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Το Πρόγραμμα «Βιώσιμη Ξενοδοχειακή Γεωργία» αφορά στην ίδιο -παραγωγή τροφίμων στα ξενοδοχεία του Ομίλου. Ο Όμιλος το 2021 πιστοποιήθηκε για την ιδιοπαραγωγή προϊόντων εντός του ξενοδοχείου Creta Maris beach Resort με βάση τον κανονισμό ΕΕ 2018/848 για τη βιολογική γεωργία, ενώ για τα ξενοδοχεία TML Candia Maris & Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa βρίσκεται σε διαδικασία λήψης της πιστοποίησης.

Ο κ. Μεταξάς, επισημαίνει ότι ο τουρισμός, εκτός από μια πολύ σημαντική οικονομική δραστηριότητα, έχει και μια μεγάλη δύναμη μετασχηματισμού. Δημιουργεί συνέργειες στη βάση αξιών και διαμορφώνει πρότυπα και συμπεριφορές. Αυτή τη μεγάλη μετασχηματιστική δύναμη αξιοποιούμε υπογραμμίζει, προκειμένου να καλλιεργηθεί μια νέα κουλτούρα βιωσιμότητας, με οφέλη για το περιβάλλον, την οικονομία και την κοινωνία.

Το Metaxa Hospitality Group ιδρύθηκε στην Κρήτη το 1975 από τον Νικόλαο Μεταξά και αποτελείται από τα ξενοδοχεία Creta Maris Beach Resort 5* στη Χερσόνησο του Ηρακλείου, TUI Magic Life Candia Maris 5* στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa 5* στη Σαντορίνη, καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο, από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα, επίσης στη Χερσόνησο.

Με 1066 δωμάτια συνολικά ο όμιλος πραγματοποίησε το 2021 έσοδα ύψους 32,8 εκατ. ευρώ, ενώ σχεδιάζει μια μεγάλη επένδυση στο Καβούσι Ιεράπετρας, που περιλαμβάνει τουριστικό χωριό, ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικό καταφύγιο και έχει εγκριθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων. Επίσης προχωρά και η νέα πεντάστερη μονάδα στη Σαντορίνη, επένδυσης ύψους 14 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός