Πάνω από 350 φωτιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, 355 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας. Παράλληλα, το Πυροσβεστικό Σώμα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Διαβάστε επίσης: Στυλιανίδης: Περιπολίες, δασοκομάντος και εναέρια μέσα στη «μάχη» της αντιπυρικής περιόδου

Το τελευταίο 24ωρο, εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές. Δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων, καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Οι σημαντικότερες από αυτές ήταν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας.

Ειδικότερα, με εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, το προσωπικό των πυροσβεστικών υπηρεσιών σε Αττική και Στερεά Ελλάδα τέθηκε σε γενική επιφυλακή για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε αυτές τις Περιφέρειες.

Διαβάστε επίσης: Αντιπυρική περίοδος: Στο ΦΕΚ η διάταξη για τη μέθοδο «αντιπύρ» – Τι προβλέπεται για τον καθαρισμό οικοπέδων

Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχείρησαν από κοινού, με Ρουμάνους και Βούλγαρους πυροσβέστες, στο πλαίσιο του προγράμματος προεγκατάστασης, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δασική έκταση, στην περιοχή Κορυφή Πύργου, επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με τη συνδρομή μηχανημάτων έργου και υδροφόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα, Τετάρτη στις 2:18 το μεσημέρι, στην Πυλαία Έβρου, πλησίον της Εγνατίας Οδού, επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και την έθεσαν υπό έλεγχο σε χρονικό διάστημα δύο ωρών.

Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» την Πέμπτη

Για αύριο, Πέμπτη, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος απευθύνει έκκληση, σε περίπτωση που αντιληφθούν οι πολίτες πυρκαγιά, κατ’ αρχήν να παραμείνουν ψύχραιμοι και να καλέσουν στο 199 ή στο 112 και να δώσουν πληροφορίες για:

– Την τοποθεσία και το ακριβές σημείο όπου βρίσκονται.

– Το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της.

– Ττην ένταση του ανέμου στην περιοχή.

– Το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας