Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμεντ Μπαρκίντο, Νιγηριανός πολιτικός και γενικός γραμματέας του πετρελαϊκού καρτέλ.

Ο επικεφαλής της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Νιγηρίας, Mele Kyari, ανακοίνωσε την είδηση ​​σε tweet του την Τετάρτη.

«Χάσαμε τον αξιότιμο Δρ Muhammad Sanusi Barkindo», έγραψε στο Twitter νωρίς το πρωί της Τετάρτης και πρόσθεσε: «Πέθανε περίπου στις 23.00 χθες, 5 Ιουλίου 2022. Σίγουρα μια μεγάλη απώλεια για την άμεση οικογένειά του, το NNPC, τη χώρα μας τη Νιγηρία, τον ΟΠΕΚ και την παγκόσμια ενεργειακή κοινότητα. Οι ρυθμίσεις ταφής θα ανακοινωθούν σύντομα».

Ο «γίγαντας» της βιομηχανίας

Ο απροσδόκητος θάνατος του Μπαρκίντο  ήταν έκπληξη για τα μέλη του κόσμου του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, πολλοί από τους οποίους τον περιγράφουν ως γίγαντα στη βιομηχανία.

Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από τέσσερις δεκαετίες και περιλάμβανε εργασία στην Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της Νιγηρίας, στο Duke Oil, στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Ενέργειας της Νιγηρίας, καθώς και στον ΟΠΕΚ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα