Πόσο μπορεί να απέχει η πολιτική… σκέψη από την πραγματικότητα;

Το πιθανότερο είναι ότι κανείς σοβαρός αναλυτής δεν μπορεί να προσεγγίσει το χάσμα αυτό και απλά να μένει άναυδος, όταν εν μέσω μιας ελπιδοφόρας τουριστικής περιόδου και της διαρκούς προσπάθειας της χώρας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του κλάδου να επικρατήσουν ήρεμα νερά στις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία και να μετατραπεί το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης, η αξιωματική αντιπολίτευση θεώρησε ότι βρήκε πεδίο δόξης λαμπρό με την τουριστική καμπάνια της γείτονος για το «TurkAegean» – «Τουρκικό Αιγαίο».

Οσο κι αν το «timing» προβολής αυτής της καμπάνιας από την πλευρά της Τουρκίας και η σκοπιμότητα (δημιουργίας εντυπώσεων) είναι προφανή, το ίδιο προφανές είναι ότι η Ελλάδα δεν αξίζει να δώσει για αυτό το θέμα μια ακόμη χαμένη και ανούσια μάχη.

Γιατί απλούστατα το βέβαιο είναι ότι τα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο βρέχονται από το Αιγαίο…

Διαβάστε επίσης -Turkaegean: Νομική παρέμβαση προαναγγέλλει η κυβέρνηση

Εξίσου βέβαιο είναι ότι οι 100.000 και πλέον τούρκοι τουρίστες που επισκέφθηκαν τα ελληνικά νησιά τον Ιούνιο, ταξίδεψαν στα νερά του Αιγαίου που, τι να κάνουμε, βρέχουν και ενώνουν τις δύο χώρες.

Το ίδιο συμβαίνει και με χιλιάδες Ελληνες που επισκέπτονται κάθε χρόνο τα τουρκικά παράλια και όχι μόνο.

Αρα όσοι «ξεσπαθώνουν» για μια έξυπνη τουριστική καμπάνια, συντηρώντας ένα ανούσιο και επικίνδυνο υπερεθνικισμό, ας το ξανασκεφτούν.

Αλλωστε είναι ευκαιρία να πληροφορηθούν ότι κάθε χρόνο ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους.

Η πρώτη κατηγορία είναι οι βαθύπλουτοι Τούρκοι που έρχονται στο Αιγαίο με τα σκάφη τους, σαλπάροντας από τις τουρκικές μαρίνες που βρίσκονται απέναντι από τα ελληνικά νησιά. Μαζί με τους Τούρκους, Αραβες και Ευρωπαίοι ξεκινούν από εκεί και έρχονται στα δικά μας νησιά στο Αιγαίο με ιδιόκτητα ή και μισθωμένα σκάφη. Αυτή είναι η ζωή, αυτή είναι η οικονομία.

Η δεύτερη κατηγορία αφορά τη μεγαλύτερη ομάδα ατόμων από την ολοένα και ανερχόμενη μεσαία τάξη που έρχονται αεροπορικώς ή με τουριστικά λεωφορεία ή με τα ΙΧ τους στην Ελλάδα, ανταποδίδοντας κατά κάποιον τρόπο τις στενές σχέσεις και τα πυκνά ταξίδια και εκδρομές των Βορειοελλαδιτών στην Αδριανούπολη (για ψώνια) και για αναψυχή στην Κωνσταντινούπολη και στην Καππαδοκία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το Αρχιπέλαγος, ευλογημένο και μοναδικό, υπάρχει για να μας ενώνει…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion
Παρακολουθήσεις: Σημαντική η παραδοχή λάθους, όμως χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις
Opinion |

Παρακολουθήσεις: Σημαντική η παραδοχή λάθους, όμως χρειάζονται περισσότερες απαντήσεις

Ο πρωθυπουργός παραδεχόμενος ότι ήταν εσφαλμένη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη επέδειξε αίσθηση πολιτικής ευθύνης. Όμως, η ελληνική κοινωνία χρειάζεται άμεσα πολύ περισσότερες απαντήσεις