«Απαρχαιωμένες» χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, τις κατευθυντήριες γραμμές για το χρέος της ΕΕ και πρέπει να επανεξεταστούν ώστε να αντικατοπτρίζουν τις τιμές της πανδημίας, του πολέμου και του αυξανόμενου πληθωρισμού.

Ο Μπρούνο Λε Μερ ανέφερε ότι στην Ευρώπη αναδύεται ένα «νέο οικονομικό μοντέλο», καθώς οι δημόσιες δαπάνες αυξάνονται και δήλωσε ότι οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ των «οικονομικά εύρωστων» βόρειων κρατών μελών της ΕΕ, υπό την ηγεσία της Γερμανίας, και των «άχρηστων νότιων» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Σπάταλοι vs Οικονόμοι

«Υπάρχει ένα κράτος στην Ευρώπη, στην ευρωζώνη, που να έχει αφήσει τους πολίτες του μόνους τους να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό; Ούτε ένα», δήλωσε ο Λε Μερ σύμφωνα με τους Financial Times. «Αυτή η έννοια των «κρατών που κάνουν οικονομία» έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό. Η Ολλανδία δεν είναι ιδιαίτερα φειδωλή. Η Γερμανία δεν είναι ιδιαίτερα φειδωλή. Ξοδεύουν τόσα, όσα κάνουμε εμείς για να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τον πληθωρισμό».

Διαβάστε επίσης – Τζεντιλόνι: Μετά το καλοκαίρι θα παρουσιάσει τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας

«Ο κανόνας του χρέους είναι ξεπερασμένος, απλώς και μόνο επειδή έχουμε ένα χάσμα πάνω από εκατό ποσοστιαίες μονάδες μεταξύ μιας χώρας και μιας άλλης στην ίδια νομισματική ένωση [την ευρωζώνη]», δήλωσε. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας τώρα, πρόσθεσε, είναι η τροχιά της μείωσης του χρέους.

Διαβάστε επίσης – Η διατήρηση και το 2023 της ρήτρας διαφυγής καλύπτει όλες τις χώρες της ΕΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή