Την εκτίμηση ότι παρά τις δυσκολίες της συγκυρίας η Ελλάδα θα πετύχει ανάπτυξη πάνω από 3,1% το 2022 εξέφρασε από το βήμα του Economist ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε μάλιστα ότι το ελληνικό ΑΕΠ έχει καλύτερη σύνθεση, λέγοντας πως αυξάνονται τα μερίδια των επενδύσεων και των εξαγωγών. Παρέθεσε επίσης στοιχεία που καταδεικνύουν ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας αλλά και βελτίωση των δημόσιων οικονομικών, τονίζοντας ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο το 2021 από το 2020.

Πλεόνασμα

Παράλληλα, επικαλέστηκε την εκτίμηση της Κομισιόν, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα το 2023 θα παρουσιάσει το υψηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα στην Ευρωζώνη, άνω του 1%. Επιπλέον, στάθηκε στο γεγονός ότι το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει μειωθεί από 41% το 2019 σε 12% το 2022.

Αναγνώρισε πάντως ότι η τρέχουσα ενεργειακή και πληθωριστική κρίση δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις και για την Ελλάδα, η οποία σε αυτό το πλαίσιο θα προβεί σε εφάπαξ μέτρα στήριξης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News