Η WhaleMicro, θυγατρική της εισηγμένης στον NYSE, Zepp, ανακοίνωσε σήμερα πως ολοκλήρωσε τη διαδικασία δημιουργίας κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα και της πρόσληψης του γνωστού στο χώρο της τεχνολογίας, Νίκου Μοσχόπουλου. Η WhaleMicro – παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνολογία wearable και υγείας – είναι γνωστή μέσω του κορυφαίου brand της, Amazfit, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες της να προσωποποιήσουν τις επιλογές τους σε θέματα υγείας, fitness και ευεξίας.

Η επένδυση εστιάζει στην παραγωγή σύγχρονων μικροεπεξεργαστών και συστημάτων, που χρησιμοποιούνται από την Zepp. Μέσω της θυγατρικής της, WhaleMicro, που ειδικεύεται στην τεχνολογία ημιαγωγών, η Zepp στοχεύει στο να “χτίσει” μια ομάδα ερευνητών παγκοσμίου φήμης, στην Ελλάδα. Ο κ. Μοσχόπουλος θα είναι ο επικεφαλής του κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της WhaleMicro στην Ελλάδα. Έχοντας θητεύσει σε θέσεις ευθύνης σε μεγάλες εταιρείες του χώρου εντός και εκτός Ελλάδος, ο κ. Νίκος Μοσχόπουλος έχει στόχο να κάνει την χώρα το κέντρο της έρευνας για τους μικροεπεξεργαστές στην Ευρώπη, προσλαμβάνοντας ταλέντο, ενισχύοντας και τον ρόλο της Zepp στην τεχνητή νοημοσύνη και τα wearable τσιπ.

Διαβάστε επίσης: Δήμας: Σύμπραξη της Google με 5 ελληνικούς ερευνητικούς φορείς

Η Ελλάδα, η οποία αναδεικνύεται σε πολυεθνικό, ψηφιακό hub, τράβηξε την προσοχή της Zepp, που αποτελεί μια από τις πρωτοπόρες, παγκοσμίως, εταιρείες, στον κλάδο των wearables. Η Zepp, μέσω του κέντρου της, θα δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο της Έρευνας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενώ δεσμεύεται για την παρουσία της εδώ, μέσα από ένα πλαίσιο καινοτομίας.

Σχετικά με τα παραπάνω, ο κ. Μοσχόπουλος δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει πλεόνασμα ταλέντου και ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας. Έχουμε πολύ καλούς επιστήμονες που εργάζονται σε μικρότερα έργα ή πηγαίνουν στο εξωτερικό. Η Zepp μέσω της θυγατρικής της, WhaleMicro, έρχεται στην Ελλάδα για αυτόν ακριβώς τον λόγο, γιατί βλέπει καλά ταλέντα και μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης. Δεν έρχεται για να «πουλήσει» προϊόντα, αλλά για να δημιουργήσει ευκαιρίες για στελέχη υψηλής ειδίκευσης που θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας και να αναπτύξουν τεχνολογία που θα εφαρμοστεί παγκοσμίως σε wearable προϊόντα». Ανέφερε ότι στόχος είναι να βρεθούν εξειδικευμένα στελέχη για να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα με μεγάλες προοπτικές και να δημιουργηθούν προϊόντα που θα εφαρμοστούν στην τεχνολογία wearable.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις