Ένα ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Σάμο, κατέπεσε νωρίτερα την Τετάρτη κοντά στην παραλία «Πλάκα».

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.

Ανδρες του Λιμενικού εντόπισαν τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος. Ένα άτομο αγνοείται.

Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Σώμα ανέφερε ότι εντοπίστηκε από σκάφος του Λιμενικού Σώματος ο Ρουμάνος πιλότος του ελικοπτέρου, ο οποίος είναι καλά στην υγεία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος βρίσκεται στο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετέχει στις έρευνες.

Λίγο μετά τις 19:30 εντοπίστηκε από πλωτό του Λιμενικού ένα ακόμα μέλος του πληρώματος, χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ – επίσης χωρίς τις αισθήσεις του.

Το ελικόπτερο λάμβανε μέρος στην επιχείρηση κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς στη Σάμο στην περιοχή Άγιος Μηνάς, βόρεια του Παλαιοχωρίου.

Μαίνεται η φωτιά

Στο μεταξύ, μαίνεται η μεγάλη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στις 14:00 το μεσημέρι περίπου στην περιοχή Παλαιοχώρι Μαραθοκάμπου Σάμου.

Στον τόπο της φωτιάς έσπευσαν άμεσα 15 οχήματα και 38 πυροσβέστες, εθελοντές από τα πυροσβεστικά κλιμάκια ενώ από αέρος επιχειρούσε μέχρι την πτώση του και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που σταθμεύει στο αεροδρόμιο της Σάμου.

Οι άνεμοι που πνέουν στη Σάμο είναι έντασης 6 μποφόρ. Έχουν κατεύθυνση βορειοδυτική, κάτι που σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ καθιστά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και επικίνδυνη την πορεία της φωτιάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων