Είναι γνωστή και πάγια η θέση του επιχειρηματικού κόσμου για πολιτική και οικονομική σταθερότητα, καθώς και η άποψη που διαχρονικά διατυπώνουμε στην εκάστοτε κυβέρνηση, να εξαντλεί την τετραετία και να κρίνεται στο τέλος της θητείας της. Συμφωνούμε λοιπόν απόλυτα και επιδοκιμάζουμε την απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να σταματήσει την εκλογολογία και να βάλει τέλος σε όλα τα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ξεκαθαρίζοντας ότι ο χρονικός ορίζοντας των εθνικών εκλογών είναι το 2023. Η «εκλογική γυμναστική» και τα μετεκλογικά σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης σταμάτησαν επιτέλους να προξενούν προβληματισμό στην επιχειρηματικότητα του τόπου και επανέφεραν ηρεμία και μια καλύτερη ψυχολογία στην αγορά.

Η επιλογή της οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας στη χώρα μας, σε μια περίπλοκη παγκόσμια κατάσταση, υπό την απειλή μάλιστα της ενεργειακής αβεβαιότητας και εν όψει ενός δύσκολου χειμώνα στην ΕΕ είναι μια πράξη πολιτικής ευθύνης και συνέπειας που πρέπει να αναγνωρίσουμε στον Πρωθυπουργό. Οι πρόωρες εκλογές το φετινό Φθινόπωρο θα άφηναν νοικοκυριά και επιχειρήσεις απροστάτευτες στο έλεος του ευρω-πληθωρισμού, την χώρα με υπηρεσιακή κυβέρνηση στις απρόβλεπτες προκλήσεις της Τουρκίας, ενώ το χρονικό διάστημα της διπλής εκλογικής διαδικασίας της απλής αναλογικής θα “πάγωναν” αγορά και επενδύσεις. Η επιβράδυνση της πορείας ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, θα καθυστερούσε και την επιστροφή μας σε επενδυτική βαθμίδα.

Η απόφαση για εκλογές στην ώρα τους, βάζει μπροστά τα μέτρα και αφήνει πίσω τις κάλπες. Το ρίσκο της σταθερότητας επικράτησε του εκλογικού ρίσκου με τον Πρωθυπουργό να βγαίνει μπροστά από το πολιτικό κόστος της ακρίβειας, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για νέα πρόσθετα μέτρα επιδοτήσεων το 2022, αλλά και καθορίζοντας το προγραμματικό οικονομικό σχέδιο του 2023. Ήδη στις αποφάσεις του καλοκαιριού για την αντιμετώπιση του χειμώνα, δρομολογούνται επιπλέον 1 δις ευρώ οριζόντιες επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος τον Αύγουστο για όλους τους καταναλωτές. Στη συνέχεια θα διατεθούν άλλα 2 δις ευρώ για τη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος, το ξεπάγωμα στις αυξήσεις και τα αναδρομικά των συντάξεων, τις παρεμβάσεις στους συντελεστές ΦΠΑ σε συγκεκριμένες κατηγορίες, την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και τη μετατροπή των προσωρινών επιδομάτων σε μόνιμες μειώσεων φόρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion