Επιδείνωση των προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 103,9 μον. τον Ιούνιο, από 111,4 μον. τον Μάιο, «βλέπει» το ΙΟΒΕ σε σημερινή του έκθεση.

Επίσης, αναφέρει ότι σημειώθηκε βελτίωση της βιομηχανικής παραγωγής 2,6% τον Μάιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο. Άνοδος 3,2% (y-o-y) στην Ελλάδα, έναντι ανόδου 2,3% στην ΕΕ27, αλλά και νέα άνοδος των εξαγωγών βιομηχανίας 16,4% τον Απρίλιο (y-o-y). Αύξηση εμπορικού ελλείμματος στα €3,5 δισεκ., από €2,3 δισεκ. ένα έτος πριν.

Από εκεί και πέρα, ηστην έκθεση αναφέρεται πως συνεχίστηκε η εξασθένιση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας τον Μάιο, κατά 9,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο σε υψηλότερα επίπεδα από άλλες ευρωπαϊκές αγορές.

Δείτε εδώ ολόκληρη την έκθεση

Βιομηχανία τροφίμων

Ακόμη, χαρακτηρίζει ως σημαντική η συμβολή της Βιομηχανίας τροφίμων-ποτών στο σύνολο της μεταποίησης, με προστιθέμενη αξία στα €3,4 δισεκ., ή 29% στο σύνολο της Μεταποίησης το 2019, οριακά ενισχυμένη σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Βιομηχανία τροφίμων-ποτών αποτελεί το μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής μεταποίησης, με τον αριθμό των απασχολούμενων της να ξεπερνά τους 137,7 χιλ., ενισχυμένο 15% σε σύγκριση με το 2020.

Οι εξαγωγές της Βιομηχανίας τροφίμων-ποτών ανήλθαν στο 12,1% του συνόλου των εξαγωγών αγαθών το 2021

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Βιομηχανία