Νέα μεγάλη αύξηση των τιμών καταγράφεται στην Ιταλία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons, εντείνοντας την αύξηση στο κόστος ζωής.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του σπορέλαιου, σε σχέση με πέρυσι αυξήθηκε κατά 68,7%, το βούτυρο κατά 28,1%, τα ζυμαρικά και το αλεύρι κατά 22,6% και  οι ντομάτες κατά 19,4%.

Διαβάστε επίσης: Έντεκα Ιταλοί δήμαρχοι ζητούν από τον Ντράγκι να παραμείνει στην πρωθυπουργία 

Σύμφωνα με την Codacons, σε σύγκριση με το 2021, στην ελεύθερη αγορά η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας σημείωσε αύξηση 87,5% και 67,8% στην προστατευόμενη.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τις θερινές διακοπές, η ενοικίαση αυτοκινήτου, φέτος στην Ιταλία κοστίζει 35,5% περισσότερο από την περασμένη χρονιά,  το κόστος των ακτοπλοϊκών συνδέσεων αυξήθηκε κατά 18,7% τα ξενοδοχεία κατά 22,8% και οι προσφορές για διακοπές στο εξωτερικό, κατά μέσο όρο κατά 6,2%.

Το απόλυτο ρεκόρ, τέλος, καταγράφεται στα αεροπορικά εισιτήρια, αφού για τις  πτήσεις εντός Ευρώπης, μέσα σε 12 μήνες η ανατίμηση έφτασε το 139%. Οι διεθνείς πτήσεις αυξήθηκαν κατά 124,1% και οι υπερατλαντικές κατά 70,7%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή