Συνολικά 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό μετέφερε το μεταγωγικό αεροσκάφος Αντόνοφ που συνετρίβη κοντά στην Καβάλα προκαλώντας τον θάνατο και των 8 μελών του πληρώματος. Ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπαγκλαντές.

Τα παραπάνω ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν.

Διαβάστε επίσης: Καβάλα: Συντριβή Αντόνοφ που μετέφερε 12 τόνους επικίνδυνου φορτίου – 8 νεκροί

Προορισμός η Ντάκα του Μπαγκλαντές

Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μέγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάκα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμάν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.

Διαβάστε επίσης: Αερομεταφορές: 5 tips για να ταξιδεύετε με ασφάλεια

Ο Σέρβος υπουργός ‘Αμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο ‘Αμυνας του Μπαγκλαντές. Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου ‘Αμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός ‘Αμυνας της Σερβίας Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα