Ολοκληρωτικά εκτός της αγοράς της Ρωσίας οδεύει η H&M.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία (αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση μόδας στον κόσμο), τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, εντασσόμενη στον αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών που αποχωρούν πλήρως από τη χώρα.

Η εταιρεία ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία ήταν η έκτη μεγαλύτερη αγορά της H&M και η εταιρεία είχε αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων της εκεί ενώ είχε μειώσει τα φυσικά καταστήματα σε πολλές άλλες αγορές.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Helena Helmersson σε δήλωση.

Στόχος

Η εταιρεία σκοπεύει να επαναλειτουργήσει προσωρινά τα φυσικά της καταστήματα για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό να πουλήσει το υπόλοιπο απόθεμα στη Ρωσία.

Συνολικά, η αποχώρηση από τη ρωσική αγορά αναμένεται να κοστίσει περίπου 2 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (191,3 εκατομμύρια δολάρια), εκ των οποίων περίπου 1 δισεκατομμύριο κορώνες θα έχουν αντίκτυπο στις ταμειακές ροές της εταιρείας

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλήρες ποσό θα συμπεριληφθεί ως εφάπαξ κόστος στα αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή