Δραματικές ώρες για δεύτερη μέρα βιώνει η Αττική, αφού παρά το γεγονός ότι η πυρκαγιά στην Πεντέλη είναι σε πλήρη ύφεση, μια νέα εστία στα Μέγαρα ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης, σημαίνοντας εκ νέου συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τη φωτιά υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια.

Οι πυροσβέστες δίνουν τιτάνια μάχη για να μην περάσει η πυρκαγιά τον δρόμο από τον Ανω Πευκενέα και οδηγηθεί στην Ζαχούλη που κατοικείται. Μάλιστα, έχει ήδη δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού ενώ το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Στο σημείο βρίσκονται 95 πυροσβέστες με 19 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

«Μάχη» να μην φτάσει η φωτιά στο Αλεποχώρι

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Μεγαρέων Κωνσταντίνο Φυλακτό, το μέτωπο εκτείνεται σε μήκος ενός χιλιομέτρου και εντοπίζεται στα 5 χιλιόμετρα από το Αλεποχώρι.

«Αλλάζει η φορά του ανέμου. Εκεί που τελειώνει η φωτιά ξανά πάλι από την αρχή. Ενα χιλιόμετρο είναι το μέτωπο, πέντε χιλιόμετρα πριν το Αλεποχώρι» είπε ο κ. Φυλακτός στο Open.

«Αν δεν έρθουν μηχανήματα έργου να κάνουν κάποια αντιπυρική ζώνη δεν νομίζω να ελεγχθεί η φωτιά. Εχει κινητοποιηθεί όλος ο μηχανισμός, είναι μεγάλος ο άνεμος και όλο αλλάζει» είπε ο Δημήτρης Κυριακούλης, κάτοικος Μεγάρων.

Επίσης σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις στο MEGA

«Μεγάλο πρόβλημα ο δυνατός άνεμος»

Μιλώντας στο MEGA, ο Λευτέρης Κοσμόπουλος, αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής, έκανε λόγο για μια δύσκολη κατάσταση.

«Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά, έχει ισχυρούς ανέμους. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν, αλλά το πρόβλημα είναι το παρθένο δάσος που έχει δύσκολη πρόσβαση».

Ο ίδιος τόνισε ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι θυελλώδεις, δυσχαιρένοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Ευελπιστούμε τα εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις να μπορέσουν να δουλέψουν. Υπάρχουν αρκετές δυνάμεις, τις οποίες επικουρούν οι υδροφόρες της περιφέρειας και των δήμων. Είμαστε στη διάθεση της πυροσβεστικής να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η αστυνομία. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης